vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: ATENTIONARE ADRESATA CONDUCATORILOR AUTO

Distribuie:

Publicat:

In contextul avertizarilor meteorologice de vant si ninsori emise, pentru zilele urmatoare, de catre Administratia Nationala de Meteorologie, le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna.

Daca este necesar sa conduceti in aceste zile, planuiti deplasarea din timp. Recomandam celor care urmeaza sa porneasca la drum sa se intereseze dinainte in privinta starii drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze si sa-si echipeze autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

Asigurati-va ca aveti suficient combustibil in rezervor, pentru ca in cazul unor blocaje sa nu suferiti din cauza frigului si, totodata, sa puteti continua drumul dupa deblocare.

Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

Nu consumati alcool!

Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa foloseasca centura de siguranta!

De asemenea, este necesar sa pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img