joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI:ATENTIONARE COD GALBEN! CIRCULATI PRUDENT !

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie a emis si pentru judetul nostru  o atentionare de cod galben, valabila in perioada 5 ianuarie 2017, ora 22:00 – 7 ianuarie 2017, ora 10:00, referitoare la intensificari ale vantului, ninsoare viscolita sau spulberata.

Daca este necesar sa conduceti pe aceasta vreme de iarna, planuiti deplasarea din timp. Recomandam celor care urmeaza sa porneasca la drum sa se intereseze dinainte in privinta starii drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze si sa-si echipeze autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

Asigurati-va ca aveti suficient combustibil in rezervor, pentru ca in cazul unor blocaje sa nu suferiti din cauza frigului si, totodata, sa puteti continua drumul dupa deblocare.

Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Politia Romana atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pietonii sunt sfatuiti sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi, iar acestia au oprit masinile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img