vineri, 26 aprilie, 2024

IPJ Vaslui : Barbati retinuti pentru furt calificat

Distribuie:

Publicat:

Sapte barbati din comuna Zorleni,  judetul Vaslui, au fost retinuti de catre politistii Sectiei nr. 3 Politie Rurala Barlad. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat.

Politistii Sectiei nr. 3 Politie Rurala Barlad au probat activitatea infractionala a 7 barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 53 de ani, din comuna Zorleni, judetul Vaslui. Pe numele acestora au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat.

In urma cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, in seara de 24 februarie a.c., cei sapte barbati s-au deplasat cu doua autoturisme, pe raza satului Simila, in aproprierea unui depozit apartinand unei societati comerciale. In timp ce doi dintre ei au taiat panourile tip sandwich si au patruns in interiorul depozitului, de unde au sustras bunuri si erbicide, ceilalti au stat la panda si totodata au ajutat la transportul bunurilor. In cursul aceleiasi nopti, barbatii au transportat bunurile sustrase la un imobil de pe raza satului Popeni, comuna Zorleni, judetul Vaslui, dupa care, la cateva zile, o parte din bunuri au fost valorificate la o societate de pe raza judetului Galati, iar bunurile ramase le-au impartit.

Valoarea prejudiciului creat a fost estimat la suma de 60536,50 lei.

In cauza au fost efectuate 6 perchezitii domiciliare, in urma carora au fost identificate mai multe bunuri provenite din comiterea furtului, prejudiciul fiind recuperat partial.

Politistii, in cursul zilei de 14 aprilie a.c., au luat masura retinerii barbatilor pentru o perioada de 24 de ore, iar in data de 15.04.2020  acestia au fost prezentati
Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad cu propunere de dispunere a unei masuri preventive. Pe numele acestora a fost dispusa masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Cercetarile sunt continuate in vederea probarii intregii activitati infractionale a barbatilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img