News Flash:

IPJ VASLUI:Campanie de prevenire a victimizarii minorilor„VACANTA IN SIGURANTA”

17 Iunie 2015
1813 Vizualizari | 0 Comentarii
DSCN3348
Politistii de prevenire a criminalitatii continua si in anul 2015 campania intitulata „Vacanta in siguranta”. Intrucat prin specificul lor, activitatile din aceasta perioada, in care elevii nu frecventeaza cursurile scolare, pot predispune la cresterea numarului de infractiuni cu victime minori, a fost demarata aceasta campanie de prevenire.

Este necesar ca, pe parcursul perioadei vacantei, sa se desfasoare activitati informativ-preventive, prin intermediul carora copiii sa devina constienti de pericolele pe care le pot intalni si sa adopte comportamente menite sa reduca riscul lor de victimizare.

In acest scop, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui deruleaza campania de prevenire a victimizarii minorilor intitulata „VACANTA IN SIGURANTA”. Politistii aduc la cunostinta elevilor la masurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le adopte pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, ale infractiunilor sau de care trebuie sa tina cont pentru a nu fi implicati in comiterea de infractiuni.

 Sunt programate mai multe intalniri cu elevii, politistii propunandu-si sa ii informeze, dar sa ii si incurajeze sa isi petreaca o parte din timp in mod constructiv: sa se implice in diverse activitati sportive, culturale, muzicale sau sa se indrepte catre lumea cartilor, cititul fiind promovat ca o alternativa de petrecere a timpului liber.

    In cadrul acestui proiect s-a desfasurat o activitate de promovare a sigurantei in trafic cu elevii Scolii Gimnaziale „Ion Agarici” din comuna Muntenii de Sus, copiii participand si la un concurs de desene pe asfalt. De asemenea, elevii au desfasurat si o activitate numita parada semnelor de circulatie, pentru ca fiecare elev din cadrul scolii sa inteleaga semnificatia indicatoarelor rutiere.

    Alti adolescenti au fost instruiti cu privire la masurile de siguranta pe care trebuie sa le adopte pentru a avea intr-adevar o „vacanta in siguranta”. Politistii    le-au vorbit elevilor despre siguranta in locurile de joaca si despre grupul de prieteni, dar si despre siguranta pe internet sau efectele consumului de alcool si al consumului de droguri.

    Astfel de activitati vor avea loc si in aceasta saptamana.

Galerie Foto

DSCN3379.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1307 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011225 (s)