sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: COMERTUL ILEGAL, IN ATENTIA POLITISTILOR

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni actioneaza permanent pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite de comert si de evaziune fiscala.

In zilele de 21 si 22 iulie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au actionat pe raza municipiului Vaslui si orasului Negresti, precum si comunelor invecinate acestora, pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite de comert si de evaziune fiscala.

Politistii au efectuat verificari la 68 de agenti economici si au controlat 48 de autovehicule.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au aplicat 56 de sanctiuni contraventionale. Din totalul sanctiunilor contraventionale aplicate 42 au fost pentru incalcari ale prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite. Alte 10 sanctiuni au fost aplicate pentru incalcarea prevederilor Legii 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult, Legii 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe si O.U.G 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, in cadrul actiunii au fost confiscate sume de bani si bunuri in valoare de 520 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img