vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI: COPIII AU URAT -LA MULTI ANI! – POLITISTILOR – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politia Romana implineste la 25 martie, 195 de ani de atestare documentara. Alegerea datei de 25 martie este legata de simbolul crestin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat si pe actualul drapel al Politiei Romane.
La implinirea a 195 de ani de la atestarea politiei moderne, cu ocazia ZILEI POLITIEI ROMANE, sarbatorita in fiecare an la data de 25 martie, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a organizat manifestari adresate in special copiilor. 
Pentru a marca aceasta zi, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a organizat impreuna cu scoala nr. 6 ”Mihai Eminescu” Vaslui un concurs de machete pe teme rutiere intitulat „Drumul catre scoala”, concurs care a avut ca scop promovarea si dezvoltarea de comportamente responsabile in randul minorilor.
Aceasta activitate a constat in realizarea unei machete care sa ilustreze elemente intalnite de catre copii atunci cand se deplaseaza in calitate de pietoni spre si de la scoala. 
Fiecare echipa participanta la concurs si-a prezentat lucrarea, iar la final a avut loc premierea elevilor participanti. Copiii au primit de la politisti diplome, dulciuri si insigne cu mesajul ”AJUTOR DE POLITIST”.
Elevii au vizionat si un scurt film intitulat ”Drumul colorat” cu mesaje educative adaptate varstei lor. Ulterior, intre politisti si cei prezenti au fost purtate discutii interactive pe teme rutiere, copii dovedind ca au cunostinte temeinice in acest domeniu.
De asemenea, elevi din clasele a-X-a si a-XI-a din cadrul mai multor licee din municipiul Vaslui au fost invitati sa participe la o activitate prin care politistii au promovat meseria de politist. La aceste intalniri, politistii le-au vorbit elevilor despre daruirea si chemarea pe care ar trebui sa o aiba cei dornici sa urmeze aceasta profesie.
In paralel, cei mai mici participanti la trafic, copiii de la gradinite, precum si  si de la clase primare si gimnaziale de la unitati de invatamant din municipiul Vaslui, au fost invitati sa participe, alaturi de politisti, la manifestarile organizate in aer liber. Astfel au avut posibilitatea sa descopere aspecte din activitatile pe care le desfasoara, zi de zi, politistii, dar si dotarile de care acestia dispun pentru executarea misiunilor specifice.
Li s-a prezentat un laborator mobil, folosit de specialistii criminalisti pentru realizarea cercetarii eficiente la locul comiterii infractiunilor, tehnica foto-video digitala, trusele specializate si echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente in campul infractional.
De asemenea, politistii au prezentat dotarea in materie de armament si echipamente de protectie a Serviciului pentru Actiuni Speciale, precum si autospeciale folosite de Serviciul Rutier.
Nu in ultimul rand, copii s-au bucurat de prezenta cainelului politist ”TANO” care a realizat demonstratii de patrulare, de prindere si imobilizare a infractorilor sau de aparare la atacul prin surprindere.  
La finalul activitatilor, cei aproape 500 de copii au plecat incantati, multi dintre acestia manifestandu-si dorinta de a deveni POLITIST.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img