News Flash:

IPJ Vaslui: EDUCATIE RUTIERA – EDUCATIE PENTRU VIATA-FOTO

2 Iunie 2015
2751 Vizualizari | 1 Comentarii
La sfarsit de saptamana, pentru a marca ziua de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, elevii de la mai multe unitati de invatamant din judet au participat la mai multe intreceri in care si-au demonstrat cunostintele rutiere.

La Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui, a avut loc etapa judeteana a concursului „Educatie Rutiera – Educatie pentru Viata”, organizat de Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean.

In acest an, la concurs au participat 4 unitati scolare gimnaziale si 4 unitati scolare liceale din judetul Vaslui, reprezentate de echipaje compuse din cate 2 elevi.

Copiii au avut de parcurs patru probe, dintre care trei practice si una teoretica. Astfel, elevii de gimnaziu au participat la doua probe practice, parcurgand un traseu de indemanare cu bicicleta in poligon si un altul prin care au demonstrat respectarea regulilor de circulatie in parcul scoala. Liceenii au participat la alte doua probe: una teoretica, in vederea verificarii cunostintelor in domeniul rutier pe baza de chestionar si proba de arbitraj, in vederea identificarii abaterilor de la respectarea regulilor de circulatie de catre biciclisti in parcul scoala.

Concurentii au fost sustinuti de ACR - filiala Vaslui, care, alaturi de organizatori, le-au oferit premii constand in diplome, harti si pliante.

Clasamentul la proba in poligon a fost:
Locul I: Iancu Iosif, elev al Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui;
Locul II: Branici Teodor, elev al Scolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Husi;
Locul III: Ciobanu Andrei, elev al Scolii gimnaziale „Mihai David” Negresti
               Si Dragomir Ionut, elev al Scolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad.

Cei mai buni la proba de cunoastere a regulilor de circulatie in „parcul scoala” au fost:
Locul I: Iftode Stefania, eleva a Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui;
Locul II: Pasarica Cosmin, elev al Scolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Husi;
Locul III: Constantinescu Ianis, elev al Scolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad si Hanceanu Patricia, elev al Scolii gimnaziale „Mihai David” Negresti.

Proba de arbitraj a avut urmatorul clasament:
Locul I: Creanga Corina, eleva a Liceului „Ioan Popescu” Barlad;
Locul II: Codrianu Alexandru, elev al Liceului „Emil Racovita” Vaslui;
Locul III: Neagu Florin, elev al Liceului „Cuza Voda” Husi si Cernatescu Bogdan, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negresti.

Cele mai multe puncte la proba de chestionar au obtinut:
Locul I: Munteanu Andi, elev al Liceului „Emil Racovita” Vaslui;
Locul II: Toma Miruna, elev al Liceului „Ioan Popescu” Barlad;
Locul III: Ungureanu Florin, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negresti si Trofin Radu Ionut, elev al Liceului „Cuza Voda” Husi.

In luna iulie a.c. se va desfasura faza nationala a concursului „Educatie Rutiera – Educatie pentru Viata”, la care judetul Vaslui va fi reprezentat de echipajul format din elevii Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui si Liceului „Emil Racovita” Vaslui.

    O alta activitate destinata elevilor s-a desfasurat la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Elevi de la scolile gimnaziale din municipiul Vaslui si din comunele arondate au participat la intrecerea „CUPA 1 IUNIE” la ciclism. Activitatea a fost organizata de Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Directia pentru Sport si Tineret Vaslui si Scoala Gimnaziala „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Castigatorii au primit diplome si medalii.

Aceste competitii sunt organizate in scopul formarii comportamentului rutier responsabil, care sa conduca la prevenirea producerii accidentelor de circulatie in randul elevilor din invatamantul preuniversitar.

Galerie Foto

Biciclist_1.JPG
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0966 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027817 (s)