vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni au intocmit dosare de cercetare penala pe numele mai multor persoane care s-au deplasat cu autoturismele pe drumurile publice fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Politisti din cadrul Politiei municipiului Vaslui in colaborare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, l-au identificat in trafic pe D. Adrian, de 41 ani, din municipiul Vaslui. Acesta se deplasa cu autoturismul pe strada Garii din municipiul Vaslui, desi anterior consumase bauturi alcoolice.

Testarea barbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducator auto, E. Costica, de 40 ani, din comuna Bacesti, a fost identificat de un echipaj format din politisti din cadrul Politiei orasului Negresti si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui, in timp ce se deplasa cu un autoturism pe D.N. 15 D, pe raza localitatii Negresti, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Rezultatul testarii cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care conducatorului auto i-au fost prelevate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Politistii vasluieni, efectuand serviciul de supraveghere si control al traficului rutier au procedat la oprirea regulamentara a lui M. Iulian, de 27 ani, din comuna Rosiesti care se deplasa cu un autoturism pe strada Stefan cel Mare din municipiul Vaslui. Deoarece tanarul emana halena alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest.

Rezultatul testarii cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, politistii din cadrul Postului de Politie Fruntiseni l-au identificat pe raza comunei Fruntiseni pe A. Catalin, de 21 ani, din aceeasi localitate. Acesta se deplasa cu autoturismul pe drumul satesc avand o imbibatie alcoolica de 0,92 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Tanarul a fost condus la Spitalul municipal de Urgenta „Elena Beldiman” Barlad pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestor persoane au fost intocmite dosare de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img