vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Patru persoane au fost identificate in trafic de politistii vasluieni in timp ce conduceau autoturisme pe drumurile publice, incalcand normele legale in vigoare. Pe numele acestora au fost intocmite dosare de cercetare penala in conformitate cu prevederile Codului Penal.

Politistii Biroului Rutier Barlad au efectuat cercetari privind producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale petrecut pe strada Carpati din municipiul Barlad.

    Politistii au stabilit faptul ca P. Ionut, de 23 ani, din municipiul Barlad desi nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule s-a urcat la volanul unui autoturism si s-a deplasat cu acesta pe drumurile publice.     La un moment dat, tanarul a efectuat manevra de mers inapoi si a intrat in coliziune cu un alt autoturism condus regulamentar de un barbat din aceeasi localitate.

    Un alt conducator auto, T. Costel, de 38 ani, din comuna Bacesti, a fost oprit pentru control de catre politisti din cadrul Politiei orasului Negresti in timp ce se deplasa cu un autoturism pe D.N. 15 D, in localitatea Bacesti. In urma verificarilor efectuate de politisti s-a stabilit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele celor doua persoane au fost intocmite dosare penale pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Politisti Biroului Rutier Vaslui, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului rutier, au procedat la oprirea lui O. Ciprian, de 31 ani, din comuna Tatarani care se deplasa cu autoturismul pe strada Calugareni din municipiul Vaslui.

 In urma verificarilor efectuate in baza de date privind detinatorii de permise auto s-a stabilit faptul ca barbatul avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Pe numele acestuia a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana carei exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata.

    De asemenea, politistii Biroului Rutier Vaslui, in timpul exercitarii atributiilor de serviciu, l-au oprit pentru control pe U. Catalin, de 23 ani, din comuna Solesti. Acesta circula cu un autoturism pe strada Calugareni din municipiul Vaslui, desi valabilitatea autorizatiei provizorii de circulatie a autoturismului era expirata.
    In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul neinmatriculat.

*   *   *
CONDUCETI PRUDENT !
   
Avand in vedere atentionarea meteorologica cu cod galben, referitoare la intensificari ale vantului si ninsori, valabila pentru astazi, pana la ora 18.00, recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum in zonele afectate decat daca este absolut necesar. In cazul in care calatoria nu poate fi amanata, ii sfatuim pe soferi sa-si echipeze corespunzator autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului rece, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, o rezerva de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire functional).

De asemenea, trebuie luata in calcul si posibilitatea intreruperii circulatiei pe unele drumuri, iar in acest caz din autovehicul nu trebuie sa lipseasca haine groase, paturi, alimente, apa si unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto. In cazul in care traficul rutier se va intrerupe din cauza zapezii, sfatuim conducatorii auto sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img