sâmbătă, 20 aprilie, 2024

IPJ Vaslui : Infractiuni la regimul circulatiei rutiere

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane depistate pe drumurile publice ale județului Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

  Sâmbătă, 30 mai, ora 19:00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Lipovăț, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, pe drumul județean DJ 245A, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 28 de ani, din municipiul Vaslui.
   În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conduce pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat un permis de conducere cu suspiciuni de contrafacere, precizând că este emis de autoritățile din Marea Britanie.
             În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal, ”fals material în inscrisuri oficiale” faptă  prevăzută și pedepsită de art. 320 din Codul Penal și ”uz de fals” faptă  prevăzută și pedepsită de art. 323 din Codul Penal.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.         

**
  În ziua de 31 mai a.c., ora 15:15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Huși –  Secția 4 Poliție Rurală Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped înregistrat în județul Vrancea, condus de un bărbat de 23 de ani, din Curteni, comuna Oltenești.
       În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conduce pentru nicio categorie de vehicule.             
 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

***
    În ziua de 1 iunie, ora 19:50, polițiști din cadrul Poliției Orașului Murgeni – Secția 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe un drum public de pe raza localității Fălciu, județul Vaslui un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat de 75 de ani, din aceeași localitate.
   În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.
             În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

****
               În noaptea de 4 iunie, ora 00:15, polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, județul Vaslui, au oprit din trafic pentru control un motociclu fără număr de înmatriculare, condus de un bărbat de 19 de ani, din aceeași localitate.
             În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și că vehiculul este radiat din circulație.  
             În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”, fapte  prevăzute și pedepsite de art. 335, alin. 1 și art. 334, alin. 1  din Codul Penal.
Polițiștii vasluieni vor acționa în continuare, în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img