News Flash:

IPJ VASLUI:INFRACTIUNILE DE TALHARIE POT FI PREVENITE

8 Octombrie 2014
1999 Vizualizari | 1 Comentarii
Prevenirea infractiunilor cu violenta constituie prioritate nationala a Politiei Romane pentru anul 2014, iar la nivelul judetului Vaslui s-a stabilit ca prioritate locala prevenirea infractiunilor de talharie. Analizele efectuate la nivelul unitatii au aratat evolutia acestui gen de infractiune.


In primele 9 luni ale acestui an, la nivelul judetului Vaslui au fost sesizate 84  infractiuni de talharie, in scadere cu 24,32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In mediul urban au fost sesizate 57 de talharii, fata de 76 astfel de infractiuni in aceeasi perioada a anului trecut, iar in mediul rural au fost sesizate 27 infractiuni, in scadere cu 22,85% fata de anul trecut.

    Infractiunile sesizate in acest an au fost comise preponderent pe strada (53,57%) si in locuinte (17,85%). Cele mai multe din infractiunile sesizate au fost comise in zilele de miercuri – joi si la sfarsitul saptamanii calendaristice (vineri-duminica), cu precadere seara si noaptea.

    Cei mai multi dintre autori au varste de pana la 39 ani (peste 60%). Partile vatamate sunt in proportie de peste 70% barbati, iar o treime au varsta de peste 60 ani.

    Bunurile vizate de infractori au fost cu preponderenta bani, telefoane mobile sau bijuterii. Modurile de operare utilizate in cazul talhariilor prin smulgere au fost:
prin distragerea atentiei victimei, sub diverse pretexte: autorul ii cere date despre o locatie, ii cere sa ii spuna cat este ceasul, dupa care actioneaza rapid, prin smulgere;
prin surprinderea victimei: infractorul se aproprie de victima alergand, de obicei dintr-o directie din care nu poate fi observat, ii smulge bunul si fuge cu acesta;
profitand de conditiile favorizatoare oferite de anumite zone: urmareste victima pana cand aceasta ajunge in locuri izolate, mediu care ii permite sa actioneze fara martori.

prevenirea infractiunilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 34 queries | Mysql time :0.051766 (s)