vineri, 19 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: La volan fara permis sau sub influenta bauturilor alcoolice

Distribuie:

Publicat:

Mai multi soferi au fost depistati de catre politisti, la sfarsit de saptamana, fara a poseda permis de conducere sau sub influenta alcoolului. Urmare a incalcarilor normelor rutiere in vigoarea au avut loc evenimente rutiere soldate cu vatamarea corporala a unei persoane sau cu pagube materiale.
   
 In ziua de 17.04.2016, politistii Biroului Rutier Vaslui au fost sesizati la numarul de urgenta 112 cu privire la producerea unui accident de circulatie petrecut pe raza comunei Solesti. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca in timp ce P. Andrei, de 20 ani, din comuna Solesti conducea un moped pe D.C. 9, pe raza satului Serbotesti, a fost acrosat din spate de catre un alt moped neinregistrat, condus de P. Alexandru, de 23 ani, domiciliat in comuna Lunca Banului. Din accident a rezultat vatamarea corporala a lui P. Andrei. Acesta a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui pentru ingrijiri medicale.

In urma verificarilor in bazele de date, politistii au stabilit faptul ca cei doi tineri nu detin permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

P. Alexandru este cercetat pentru comiterea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul pe drumurile publice neinmatriculat, iar P. Andrei pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Politistii Biroului Rutier Barlad au fost sesizati prin apel de urgenta 112 despre faptul ca in bariera Puiesti, din municipiul Barlad a avut loc un accident de circulatie soldat cu pagube materiale. Din cercetari a rezultat faptul ca M. Marius, de 22 ani, din comuna Falciu, a circulat cu autoturismul pe raza municipiului Barlad din directia Pogana spre Barlad si a intrat in coliziune cu ansamblul format din cap tractor si semiremorca condus din directia Barlad spre Pogana de catre N. Adrian, de 34 ani, din municipiul Vaslui.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest. Rezultatul testarii lui M. Marius a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Politistii din cadrul Politiei orasului Murgeni efectueaza cercetari fata de Z. Ilie, de 20 ani, din suburbia Carja, orasul Murgeni, pentru comiterea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere.
Din verificari s-a stabilit faptul ca in seara de 16 aprilie a.c., tanarul s-a deplasat cu un autoturism pe D.C. 62 a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si s-a rasturnat intr-un sant de pe marginea partii carosabile. Dupa accident acesta a parasit locul evenimentului.

Politisti din cadrul Politiei orasului Negresti l-au identificat in trafic pe  Radu P.,  de 50 ani,  din comuna Crucea, judetul Suceava in timp ce conducea un moped pe D.J. 248, pe raza satului Ratesu Cuzei, fara a poseda permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovechicul fara a poseda permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img