vineri, 29 martie, 2024

IPJ Vaslui lanseaza “Foc de artificii”

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul General de Politie Romane (IGPR) lanseaza actiunea nationala “Foc de artificii”, cu scopul verificarii legalitatii operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele juridice sau fizice.

Si Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Vaslui se implica in actiune. Politistii Serviciului arme, explozivi si substante periculoase, cu sprijinul politistilor Serviciului de Ordine Publica din cadrul IPJ Vaslui vor desfasura mai multe actiuni pe raza judetului, pentru prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

Politistii vasluieni vor efectua actiuni si controale, atat la societatile comerciale autorizate sa desfasoare operatiuni cu articole pirotehnice, cat si in zona pietelor, targurilor sau centrelor comerciale.

Trebuie sa stim ca nu este permisa folosirea articolelor pirotehnice decat in situatiile prevazute de legea care reglementeaza regimul juridic al materiilor explozive. Este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului.
Se pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului.

Toate operatiunile cu cu articole pirotehnice, efectuate faraă drept, constituie infractiune si se pedepsește cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

De asemenea, conform prevederilor legale in vigoare comercializarea de articole pirotehnice se face numai de catre persoane autorizate in acest sens si numai in locurile autorizate in conditiile legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img