joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI: POLITISTI LA DATORIE IN PERIOADA SARBATORILOR PASCALE

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni vor actiona in aceasta perioada pentru asigurarea ordinii si linistii publice, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranta. Se vor lua masuri suplimentare mai ales in locurile de pelerinaj, in vederea preintampinarii producerii unor evenimente negative. 
Pentru siguranta publica a cetatenilor, premergator si in perioada Sfintelor Sarbatori de Paste, politistii vasluieni vor fi  prezenti, atat in zona lacasurilor de cult, manastirilor si bisericilor din judet, cat si in alte zone cu echipaje special constituite, in vederea evitarii oricaror evenimente nedorite. La manifestarile religioase si culturale, desfasurate inclusiv in aer liber,  participa un public numeros si se inregistreaza un aflux important de persoane spre localitatile si zonele de agrement, care impun adaptarea corespunzatoare a activitatilor desfasurate de structurile Politiei Romane.
 
In total, aproximativ 520 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui vor actiona in perioada 15-18.04.2017, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. Acestia fac parte din structurile de ordine publica, politie rutiera si de investigatii criminale. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.
Masuri speciale vor fi instituite si pe caile rutiere, in mod deosebit in interiorul localitatilor, pe arterele care converg spre biserici, dar si pe drumurile nationale si europene, acordandu-se o atentie sporita  fluidizarii circulatiei, prevenirii accidentelor rutiere si combaterii excesului de viteza. 
Pentru siguranta dumneavoastra si a bunurilor pe care le posedati, 
Politia  va recomanda:
Pentru a nu va strica bucuria zilelor libere si pentru a nu strica farmecul Pastelui, este bine ca inainte de a pleca de acasa, precum si cand va aflati in concediu, sa va luati toate masurile de precautie pentru a nu deveni victima unor infractori.In cazul in care plecati de la domiciliu de sarbatori, indiferent de perioada in care lipsiti, pentru ca revenirea sa va fie lipsita de surprize neplacute, va recomandam sa asigurati temeinic usa de acces in imobil si ferestrele, respectiv usa de la balcon si geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spargatorilor de locuinte sa patrunda in imobil.
Politia avertizeaza conducatorii auto si ii sfatuieste sa evite consumul de bauturi alcoolice atunci cand stiu ca urmeaza sa se urce la volan. Actiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefasta la conducatorii auto obositi, la cei care sufera de astenie nervoasa si la cei care consuma medicamente, mai ales sedative. Legea prevede sanctiuni aspre pentru cei care sunt depistati conducand sub influenta alcoolului. 
In principal perioada premergatoare Pastelui este o perioada a cumparaturilor, zona complexelor de magazine si a pietelor fiind mult mai aglomerata. Aveti grija de bagajele si cumparaturile dumneavoastra, nu le lasati la vedere in autoturisme si mai ales nu le lasati peste noapte in masini. Ar fi ideal sa parcati autoturismele in locuri bine iluminate sau in parcari pazite. 
In noaptea de Inviere va sfatuim sa evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate, strazile cu baruri si terase unde se consuma alcool si sunt adunate persoanele galagioase. Nu lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa consume alcool. Evitati dialogul cu persoanele in stare de ebrietate si nu va lasati provocate de ele.
Pentru orice infractiune la care sunteti victima sau martor, apelati numarul unic de urgenta 112! Retineti cat mai multe detalii despre autor pentru a ajuta politistii la identificarea acestuia!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img