marți, 19 martie, 2024

IPJ VASLUI: RECOMANDARI PENTRU UN TRAFIC IN SIGURANTA

Distribuie:

Publicat:

In conditiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranta circulatiei rutiere, politistii rutieri recomanda atat conducatorilor de vehicule, cat si pietonilor sa manifeste prudenta in trafic si sa respecte regulile de circulatie.

Urmare a conditiilor meteo din ultimele ore, pe raza judetului Vaslui, au avut loc 7 evenimente rutiere, doua dintre acestea fiind soldate cu vatamarea corporala a doua persoane, iar cinci soldate cu pagube materiale.

Date fiind conditiile meteo rutiere prezente, recomandam conducatorilor auto ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata.
 
In timpul deplasarii, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni, iar in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, polei, gheata sau mazga sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Pentru prevenirea unor situatii nedorite (accidente grave sau blocaje in trafic), este absolut necesar ca toti conducatorii auto sa respecte strict indicatiile si recomandarile politistilor rutieri, care actioneaza permanent pe toate arterele rutiere din judet.
   
 De asemenea, reamintim faptul ca in conformitate cu prevederile legale este interzisa circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei, fara a avea montate pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.  
                                       
 Nu in ultimul rand, ii rugam pe conducatorii auto incepatori  sa evite, pe cat posibil, conducera autovehiculelor in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img