joi, 18 aprilie, 2024

IPJ VASLUI: Retinuti pentru comiterea infractiunii de talharie

Distribuie:

Publicat:

Cinci persoane din judetul Iasi, banuite de comiterea infractiunii de talharie  asupra unui barbat de 67 de ani, din comuna Miclesti  au fost retinute de politisti din cadrul Politiei municipiului Vaslui. De asemenea, politisti din cadrul Politiei municipiului Barlad au retinut un tanar, de 17 ani, din municipiul Barlad banuit de comiterea infractiunilor de talharie, victime fiind doua femeie. Persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate instantei de judecata pentru dispunerea unei masuri preventive.
    
Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Vaslu
i efectueaza cercetari fata de patru persoane cu varste intre 19 si 37 de ani, domiciliate in judetul Iasi, banuite de comiterea infractiunii de talharie calificata, fapta comisa asupra unui barbat de 67 de ani, din comuna Miclesti.

In fapt, in noaptea de 12/13 martie a.c., in baza unei intelegeri prealabile cele patru persoane s-au deplasat in incinta unui lacas de cult din comuna Miclesti cu intentia de a sustrage bani. Barbatii au patruns in biserica si intr-o chilie a lacasului de unde au sustras cateva monede si cheile de la un autoturism. In chilie se afla un barbat, de 67 de ani, care a fost lovit de una din persoanele banuite de comiterea faptei. Ulterior, cele patru persoane au parasit incinta locasului.

In urma investigatiilor efectuate, politistii au identificat cele patru persoane pe raza judetului Iasi. Barbatii au fost condusi la sediul Politiei municipiului Vaslui pentru audieri si au fost retinuti pentru 24 de ore.

Miercuri, 14 martie cele patru persoane vor fi prezentate la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui, respectiv Judecatoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei masuri preventive.

De asemenea, politistii Biroului de Investigatii Criminale Barlad au retinut pentru 24 de ore un tanar de 17 ani, din municipiul Barlad, banuit de comiterea a doua infractiuni de talharie. Faptele au fost comise in cursul acestei luni, asupra a doua femei cu varste de 67, respectiv 70 de ani, ambele domiciliate in municipiul Barlad.
 
Tanarul, prin intrebuintarea de violente a sustras de la cele doua femei gentile in care aveau sume de 150, respectiv 230 de lei si bunuri personale.

 Tanarul a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Barlad, respectiv Judecatoria Barlad cu propunerea de dispunere a unei masuri privative. 

Plecand de la acest caz, politistii adreseaza cateva recomandari pentru a preveni acest gen de fapte.

Astfel, in situatia in care sunteti agresati, strigati dupa ajutor, ripostati in masura in care constientizati ca nu va puneti viata in pericol, adoptati o atitudine hotarata astfel incat sa descurajati agresorul, incercati sa retineti cat mai multe detalii despre agresor/agresori, anume : varsta, imbracamintea, statura, conformatie fizica, semne particulare, apoi anuntati imediat organele de politie.

In cazul in care sunteti victima acestui tip de agresiune apelati cu toata increderea la institutia POLITIEI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img