vineri, 29 martie, 2024

IPJ VASLUI:SARBATOAREA PASTELUI IN SIGURANTA

Distribuie:

Publicat:

Anul acesta au fost cele mai linistite si cele mai sigure sarbatori pascale din ultimii ani. Politia Romana a fost la datorie, astfel incat, nu au fost inregistrate evenimente cu impact asupra sigurantei publice.

In baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Toba, seful Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu a dispus ca aproape 13.000 de politisti sa actioneze, suplimentar fata de dispozitivul zilnic, in locurile unde au avut loc manifestari religioase, in zonele cu aflux mare de public, precum si pe principalele drumuri nationale si autostrazi, pentru ca cetatenii sa petreaca sarbatoarea Invierii Domnului in siguranta.

Masurile luate de politistii care au actionat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, sigurantei rutiere si a transporturilor feroviare au facut ca oamenii sa se bucure in liniste de sarbatorile pascale.

In aceasta perioada nu au fost inregistrate evenimente deosebite, iar numarul infractiunilor savarsite cu violenta se situeaza sub media ultimilor ani.

De asemenea, numarul accidentelor de circulatie si al persoanelor ranite sau decedate in astfel de accidente este mai mic fata de anii trecuti, reliefand faptul ca masurile pentru cresterea sigurantei cetateanului, adoptate de Politia Romana si-au atins scopul.

Aceste rezultate se datoreaza si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite responsabile in aceasta perioada.

*   *   *

In ultimele 48 de ore, politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au desfasurat 9 actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica la nivelul judetului.

Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 195 sanctiuni, in valoare de 54.895 de lei.

Astfel, politistii au aplicat 42 de sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea normelor prevazute de Legea 61/1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Pentru neregulile constatate in trafic, politistii au aplicat 142 de sanctiuni contraventionale, 60 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza.

Totodata, politistii au retinut 14 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 6 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img