miercuri, 24 aprilie, 2024

IPJ VASLUI:SARBATORI IN SIGURANTA!

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui deruleaza la acest sfarsit de an activitati specifice de prevenire si informare a populatiei cu privire la masurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le adopte pentru prevenirea infractiunilor sau a comportamentelor neadecvate specifice sarbatorilor de iarna.

Luna decembrie este destinata in principal cumparaturilor. Cei mai multi cetateni merg in centre comerciale, cumpara cadouri si se aprovizioneaza cu cele necesare organizarii meselor festive de Craciun si Revelion, frecventand multe locuri aglomerate. Astfel, portofelul lor va fi mai plin decat in alte zile, cu bani care poate au fost economisiti cu greu si special pentru aceasta ocazie. Toate aceste aspecte duc implicit la cresterea riscului ca acestia sa devina tinta hotilor.

Este important sa nu purtati portofelul in buzunarul de la spate al pantalonilor. Banii se tin in buzunarul de la piept sau intr-un buzunar cat mai aproape de corp.

Va sfatuim sa nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si mai des vizate de hoti. Puteti pastra portofelul si banii in buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar.

Acordati atentie persoanelor pe care le vedeti des in preajma dumneavoastra in piata si magazine sau pe strada. Acordati mai mare atentie posetei decat plaselor cu cumparaturi.

Atunci cand faceti diverse plati sau cumparaturi, nu scoateti tot teancul de bani, ci numai suma care va trebuie; indicat ar fi sa folositi card-ul bancar avand grija insa ca in momentul tastarii codului PIN sa acoperiti tastatura cu cealalta mana pentru a nu fi observat de cei din jur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img