joi, 28 martie, 2024

IPJ VASLUI:SARBATORI IN SIGURANTA!

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui deruleaza la acest sfarsit de an activitati specifice de prevenire si informare a populatiei cu privire la masurile pe care trebuie sa le cunoasca si sa le adopte pentru prevenirea infractiunilor sau a comportamentelor neadecvate specifice sarbatorilor de iarna.

Nu mai avem mult timp si vine Craciunul, urmat mai apoi de trecerea dintre ani. Foarte multi dintre noi vom pleca pentru cateva zile fie la rude, fie in diverse statiuni, in tara sau in strainatate pentru a ne deconecta sau pentru a vizita persoane dragi.

Trebuie sa acordam, inainte de a pleca in calatorie, o importanta deosebita asigurarii locuintei pentru a nu avea surprize neplacute atunci cand ne intoarcem acasa. Spargatorii de apartamente nu au vacanta si vor profita din plin atunci cand stiu ca sunteti plecat de la domiciliu si nu v-ati luat minime masuri de protectie a locuintei.

Pentru a reduce riscul de a deveni victima spargatorilor de locuinte si pentru protectia casei  dumneavoastra atunci cand sunteti plecat in vacanta, Politia va recomanda:
in cazul absentelor de la domiciliu, discutati acest lucru cu persoanele de mare incredere. Rugati vecinii apropiati sa va supravegheze locuinta sau sa actioneze in asa fel incat sa nu se simta lipsa dumneavoastra;
nu lasati bilete in usa sau mesaje pe robotul telefonic prin al caror continut sa se certifice absenta dumneavoastra;
o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune poate deruta eventualii musafiri nepoftiti atunci cand parasiti locuinta.
    Stabiliti cu vecinii sa sesizeze politia imediat la numarul de urgenta 112 ori de cate ori observa  persoane suspecte in apropierea locuintei dumneavoastra.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img