vineri, 29 martie, 2024

IPJ Vaslui vegheaza asupra inceputului noului an scolar

Distribuie:

Publicat:

Pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta, 240 de politisti vasluieni vor actiona suplimentar, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor.

Din dispozitia Sefului Politiei Romane, chestor general de politie Petre TOBA, luni, 14 septembrie a.c., la nivelul judetului Vaslui, 240 de politisti vor actiona in sistem integrat, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar.

Politisti de ordine publica si rutiera, precum si politisti de la alte structuri, vor fi prezenti, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judet, pentru ca noul an scolar sa inceapa in liniste si siguranta.

Efectivele Politiei Romane sunt in teren pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice si fluidizarea traficului rutier, in special in zona unitatilor de invatamant.

Pentru Politia Romana, siguranta in scoli constituie o prioritate. Astfel, politistii in parteneriat cu unitatile de invatamant, cu reprezentantii organizatiilor de parinti si cu autoritatile publice cu atributii in domeniu, vor continua sa actioneze pentru imbunatatirea sigurantei scolare. Pentru prevenirea evenimentelor negative si evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional, politistii vor organiza pentru elevi diferite activitati preventive-educative. Astfel, politistii de prevenire si proximitate vor fi prezenti la orele de dirigentie, pentru a oferi elevilor sfaturi si recomandari preventive, care sa ii ajute sa-si protejeze bunurile si integritatea fizica sau sa gestioneze eventualele conflicte in care sunt implicati.

De asemenea, siguranta rutiera a copiilor constituie una dintre prioritatile politiei rutiere, context in care, periodic sunt intreprinse activitati preventiv-educative in randul acestei categorii de participanti la traficul rutier.

Reamintim ca, in anul de invatamant 2014-2015, in urma activitatii desfasurate de Politia Romana, numarul infractiunilor sesizate a inregistrat o scadere cu 8% , fata de anul scolar precedent, majoritatea (91%) dintre acestea fiind savarsite in incinta unitatilor de invatamant.
       
           Politia Romana ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img