News Flash:

IPJ Vaslui: Verificari si controale pentru prevenirea si combaterea efectelor pandamiei de COVID-19

19 Octombrie 2021
215 Vizualizari | 0 Comentarii
Jmg9NDQwJmhhc2g9ZTRlOTg1MTRiMjQ1M2Q4OTI2ZWI4ZmFmODQyYTJlMGI thumb

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivelul național polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Vaslui, în aceeași perioadă, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii vasluieni, împreună cu jandarmi au desfășurat acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în ontextul stării de alertă.

În urma activităților desfășurate pe raza întregului județ, au fost legitimate peste 915 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse , au fost verificate peste 265 de locații de interes, 50 de societăți comerciale și peste 230 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelo pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise și deschise.   

 

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!                             

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0890 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029851 (s)