joi, 25 aprilie, 2024

Ipohondria, teama de boli: Cum poti sa iti dai seama ca te confrunti cu asa ceva si care este tratamentul potrivit

Distribuie:

Publicat:

Cu toții ne facem uneori griji pentru propria sănătate, însă atunci când suntem siguri că avem o problemă de sănătate în ciuda analizelor care spun altceva, e posibil să fie vorba despre ipohondrie.

Ipohondria apare la vârsta adultă și, de cele mai multe ori, se agravează pe măsură ce trec anii. Așadar, este esențial să o tratezi pentru că nu va dispărea de la sine, ba chiar va deveni mai agresivă.

Ce este ipohondria?

Ipohondria este o tulburare anxioasă descrisă de grijile intense și nemotivate pe care o persoană și le face cu privire la starea de sănătate. Aceasta este o afecțiune somatică simptomatică. Practic, persoana afectată este speriată cu privire la propria sănătate, ba chiar are certitudinea că suferă de o boală pe care medicii nu o pot depista.

Frica de boală este o fobie des întâlnită în rândul persoanelor anxioase, care au oricum tendința de a-și monitoriza în permanență organismul și de a se alarma la cele mai mici simptome pe care le prezintă, potrivit doc.ro. Ipohondria afectează calitatea vieții, relațiile cu cei din jur, ba chiar și sănătatea, întrucât se știe că stresul poate fi factor de risc pentru anumite boli.

Din ce cauze apare ipohondria?

Nu se cunosc cauzele exacte ale apariției acestei afecțiuni, însă anumiți factori sunt implicați în dezvoltarea sa:

Familia

Persoanele care au părinți sau rude apropiate suferind de ipohondrie au un risc mai mare să dezvolte această afecțiune, întrucât vor prelua tiparul din familie.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img