vineri, 29 martie, 2024

Ipoteza care zguduie scena politica romaneasca. Victor Ponta e un mic Gabriel Oprea. Cum racoleaza membri de partid la ordin

Distribuie:

Publicat:

Mecanismele statului paralel au ramas cam aceleasi. Nici nu pot fi prea diversificate, pentru ca puterea politica se manifesta simplu si brutal prin definitie, ca sa fie eficienta. Mecanismele statului represiv nu au culoare politica.

Mecanismul inventat de Basescu, preluat acum de Iohannis, s-a bazat pe inventarea UNPR, prin generalul de intendenta cu stele de maresal, specialist in spalatul izmenelor – Gabriel Oprea (stele date cadou de Basescu). Acesta i-a furat partidul lui Dan Diaconescu ajuns in parlament, a racolat prin santaj si promisiuni parlamentari de la celelalte partide parlamentare si a devenit ADEVARATUL factor de decizie in Parlament! Adica, UNPR putea sa faca majoritatea sau cu dreapta sau cu stanga, amenintand cu demiterea prin motiune de cenzura orice guvern. Dar nu oricum, ci LA ORDINUL LUI BASESCU SI STATULUI PARALEL! Prin urmare, democratia parlamentara a fost pur si simplu ucisa, printr-o de lovitura de stat tehnica la nivel parlamentar.

Acum ce vedem? Victor Ponta incearca sa preia cat mai multi parlamentari – eu cred ca la ORDIN -, pentru a da jos Guvernul actualei majoritati prin motiune de cenzura. In beneficiul lui Iohannis si al liberalilor! Aceeasi schema. Nu degeaba Ponta tocmai s-a intalnit cu generalul de si in izmene, Gabriel Oprea, rechemat la oaste de statul paralel din a carui structura de comanda facuse parte!

Obiectivul nu este, insa, guvernarea, ci paralizarea intrarii in vigoare a legilor justitiei, CEEA CE AR INSEMNA SALVAREA SI PASTRAREA LA PUTERE A STATULUI PARALEL! Extrem de grav! Fara o asemenea lovitura de stat parlamentara Iohannis ar pierde alegerile prezidentiale, iar procurorii si judecatorii tortionari ar putea sa mearga la puscarie.

Lupta va fi dura! Pentru ca printre parlamentari sunt foarte multi securisti! Ei raspund la ordine, nu le pot refuza. Intrebarea este cat de multi sunt? Posibil, in aceasta situatie, sa intre in joc UDMR si sa-si reia locul de partid-balama: dupa atacurile frenetice ale PNL-ului asupra lor, ungurii vor merge cu PSD-ALDE, manati si de Budapesta, care tocmai jubileaza impotriva lui Soros care si-a luat catrafusele.

Semnul cel mai clar al atacului la parlament este tot Realitatea TV, „unitatea de elita” a presei. Cei doi vasnici dusmani, Ponta si Gusa si-au dat mana, iar Rares Bogdan, care in urma cu doi ani il injura zilnic pe Ponta, acuzandu-l ca e criminal, ce mai, a devenit sustinatorul ardent al lui Ponta! Acum Ponta e salvatorul! Doamne, Doamne!

Personal desfid orice asemenea jocuri, nu in numele unui partid sau altul, ci pentru ca distruge pur si simplu institutiile statului, le pune in captivitate! Astfel de mecanisme de santaj, minciuna, constrangere sunt inacceptabile democratic vorbind! Sper sa inteleaga si cei de peste ocean! (O opinie de Aurelian Pavelescu, avocat)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img