joi, 28 martie, 2024

Ipoteza SOCANTA! Cel mai periculos criminal din Iasi a evadat ca sa ucida? Pericolul e la tot pasul! In cateva secunde orice ASASIN se poate face nevazut! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 Oamenii legii din Iasi au stat ca pe jar in weekend, dupa ce unul dintre cei mai periculosi criminali a reusit sa evadeze • Toata lumea s-a gandit la ce este mai rau, avand in vedere ca tanarul criminal si-a ucis mama si bunica, iar mai apoi se gandea la sinucidere • Pana in acest moment nimeni nu a motivat gestul tanarului, insa, din cate se pare, criminalul ar fi vrut sa isi caute tatal • Dupa ore de cautari, tanarul criminal a fost gasit in apropierea spitalului 

Vineri seara unul dintre cei mai periculosi criminali din Iasi a reusit sa fuga din Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri. Alarma s-a dat la scurt timp, iar pe urmele sale a plecat o intreaga armata. Orice secunda conta pentru prinderea criminalului, avand in vedere ca a omorat cu sange rece doua persoane. 

Anul 2011 a fost marcat cu un dublu asasinat la Iasi. Un pusti de liceu, pe nume Silviu Catalin Tecuta, avea sa devina in cateva clipe unul dintre cei mai periculosi criminali. Din motive inca neelucidate, adolescentul a inceput sa aiba niste tulburari psihice, iar mai apoi aceste tulburari aveau sa-l determine sa-si ucida mama si bunica in aceeasi zi. 

Silviu Tecuta locuia impreuna cu cele doua femei intr-o vila din zona Bucium. Toti credeau ca duce o viata linistita, iar la scoala era un elev constiincios. Nimeni nu ar fi crezut vreodata ca Silviu va putea face un asemenea gest.

Citeste si : BREAKING NEWS! Un criminal cu sange rece a evadat din spitalul Grajduri. UPDATE: A fost gasit – FOTO, VIDEO

Crima care a ingrozit Iasul

Din cauza comportamentului deviant pe care il avea, Silviu Catalin Tecuta a fost de cateva ori la Spitalul “Socola”. Era speriat ca ar putea ramane internat acolo si incerca intr-un fel sau altul sa demonstreze ca nu are vreo problema. Speriat de o noua internare in Spitalul de Psihiatrie “Socola”, si-a strans mama de gat. 

Intre cei doi a intervenit bunica, dar a sfarsit si ea in acelasi mod. De parca nu ar fi fost de ajuns, Catalin Silviu Tecuta a luat un cutit si le-a injunghiat: pe mama sa, Luminita, de trei ori in zona pieptului, iar pe bunica, Maria, o data. Baiatul a carat cadavrul mamei de la etajul 1 la parter, in baie, l-a pus in cada si l-a spalat. 

De asemenea, a spalat si cutitul. Bunica a fost gasita de criminalisti tot sus. Catalin si-a revenit din criza si a mers la preotul paroh sa-i povesteasca cele intamplate. Nu era genul de baiat foarte credincios, dar pe preotul Aurel Margineanu il accepta mai mult ca prieten. 

Acesta locuia pe aceeasi strada cu familia Tecuta. Baiatul i-a spus totul preotului si, de asemenea, i-a mai marturisit ca vrea sa se sinucida. Parintele a fost cel care a sunat la 112 si i-a explicat baiatului ca suicidul nu este cea mai buna solutie. Tanarul era constient de gravitatea faptei pe care a comis-o si i-a spus preotului ca este un monstru. Aceeasi marturie a facut-o si medicilor. 

Citeste si : Detalii socante de la dublul asasinat din Bucium – FOTO, VIDEO

Misiune contra cronometru

Silviu Catalin Tecuta este asadar un criminal periculos care in orice moment ar putea recidiva, daca nu si-ar lua tratamentul medicamentos. Vineri seara acesta a reusit sa se faca nevazut si a “bantuit” o noapte intreaga prin apropierea spitalului din Grajduri. 

“Pacientul care a reusit sa evadeze din spital are varsta de 24 de ani cu un diagnostic de schizofrenie paranoida. A avut o evolutie extraordinar de buna, nu a pus probleme personalului sau colegilor. Nu stim ce l-a determinat sa recurga la acest gest. In jurul orelor 18:30 pacientul a reusit sa se ascunda de personalul care il insotea, dupa care a sarit gardul pavilionului, iar mai apoi gardul perimetral al institutiei. Avem toate masurile pentru a preveni sau impiedica aceste situatii, dar de data aceasta au fost ineficiente. Semne ca ar da sa plece sau vreo tentativa de evadare nu au fost. Toti pacientii nostri se afla sub tratament, dar daca este privat de tratament o perioada de timp atunci nu putem sti ce face”, a declarat Victor Idriceanu, managerul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri.

Gasit de un angajat pe strazile din sat

Echipaje de la S.A.S, de la Politie si Jandarmi au luat la pas toata zona. Mai multe filtre au fost facute de catre politistii rutieri, iar cautarile au durat ore intregi. La un moment dat, unul dintre angajatii spitalului l-a vazut pe Silviu Tecuta pe una din strazile din Valea Satului. 

“Pacientul a fost gasit de catre un angajat pe raza localitatii Valea Satului. Angajatul m-a anuntat si m-am deplasat personal si l-am luat cu masina. Pacientul era in conditii bune, era linistit, bineinteles dupa perioada asta de timp era infometat si a dorit o masa calda. Nu a fost niciun fel de eveniment, urmeaza o reevaluare a starii de sanatate. Cu siguranta se va desfasura o ancheta interna. Vom vedea daca exista o culpa a personalului sau daca a fost doar un eveniment nefericit”, a completat managerul. 

Totusi, acest individ putea oricand comite o noua tragedie. Cine este raspunzator pentru evadarea sa si cine ar trebuit sa raspunda daca Silviu Tecuta ar fi comis o crima?

Motivul evadarii

Nimeni nu stie ce l-a determinat pe tanar sa fuga din Spital, insa au fost luate in calcul mai multe variante. Una dintre cele mai speculate variante este cea a dorului de tata. In ultima perioada tatal lui Silviu nu l-a mai vizitat. Din cate se pare, barbatul ar avea o relatie si nu ar fi venit in Iasi de ceva vreme. 

Mai mult decat atat, vila din Bucium este ingrijita de niste apropiati de-ai familiei. Din spusele unor surse, se pare ca tanarul ar fi vrut sa ajunga acasa, in Bucium, sa vada ce s-a intamplat cu tatal lui si sa afle de ce nu l-a mai cautat. Autoritatile au impanzit si zona Bucium, crezand ca intr-un final tanarul va ajungea acolo, insa nu a fost asa. 

Acum oamenii legii trebuie sa afle cu ce ganduri a plecat acest individ din spital si trebuie sa stabileasca cine este vinovat pentru evadarea acestuia. In Spitalul de la Grajduri sunt internati indivizi extrem de periculosi care au ajuns acolo in urma unor crime sau violuri, iar in orice clipa acestia pot reactiona violent. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, insa raspunsurile sunt in continuare cautate. 

“In urma cautarilor, tanarul a fost gasit. Cercetarile in acest caz continua pentru a se stabili intreaga situatie de fapt”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img