sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Iranul a eliberat temporar peste 54.000 de detinuti in efortul de a combate raspandirea coronavirusului in inchisorile aglomerate

Distribuie:

Publicat:

Iranul a eliberat temporar peste 54.000 de deținuți în efortul de a combate răspândirea coronavirusului în închisorile aglomerate, conform BBC. 300.000 de militari vor fi mobilizați pentru combaterea epidemiei, anunță MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al sistemului judiciar Gholamhossein Esmaili a declarat reporterilor că deținuții au fost eliberați după ce au fost testați negativ pentru Covid-19.

Măsura este temporară, a precizat Esmaili.

The Guardian informează că ayatolahul Ali Khamenei a ordonat armatei să vină în ajutorul medicilor pentru combaterea epidenmiei, iar 300.000 de militari vor fi mobilizați în acest scop.

Ministerul iranian al sănătății a anunțat că numărul cazurilor cnfirmate a crescut cu peste 50% pentru a doua zi la rînd, la 2.336.

Abdul Reza Misri, vicepreşedintele Parlamentului din Iran, a anunțat că 23 dintre cei 290 de parlamentari iranieni au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus. Preşedintele Parlamentului de la Teheran le-a transmis parlamentarilor sănătoşi să nu mai intre în contact cu publicul.

Acesta i-a solicitat liderului suprem Ali Khamenei să prelungească decizia de suspendare a şedinţelor publice ale instituţiei. Boala a ucis în Iran cel puțin 77 de persoane în mai puțin de două săptămâni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img