joi, 18 aprilie, 2024

Irina Loghin implineste 80 de ani. A avut o copilarie foarte grea: «La 6 ani, caram lemne din padure»

Distribuie:

Publicat:

Irina Loghin straluceste in lumina reflectoarelor, are o vila de lux in buricul Capitalei, insa solista ascunde, in spatele zambetului sau inconfundabil, o poveste de viata presarata cu neajunsuri. A avut o copilarie grea, astfel ca a fost nevoita sa-si ajute parintii la treburile gospodaresti.

Irina Loghin, supranumita ”Regina muzicii populare”, este aniversata saptamana viitoare. Marti, pe 19 februarie, ea implineste 80 de ani. Dar pentru celebra solista, februarie este un lung prilej de petreceri, caci in aceasta luna isi mai serbeaza zilele de nastere si doi membri ai familiei. Pe 2 februarie a fost ziua fiului ei, Ciprian, care a implinit 43 de ani, iar pe 25 februarie este nascuta fiica ei, Irinuca (41 ani), alintata Iris.

Putina lume stie insa ca indragita artista a avut o copilarie foarte grea, parintii ei confruntandu-se cu probleme financiare. Irina Loghin este nascuta in satul Gura Vitioarei, Jud. Prahova. Familia interpretei a prins vremuri amare, de razboi, de foame si seceta. Au fost sase frati si aveau o singura pereche de galosi, fiind nevoiti sa o poarte pe rand. In copilarie, de cele mai multe ori masa lor era mai mult goala. Mama le dadea fiecaruia cate o bucata de mamaliga si le spunea sa aiba grija cum o consuma, pentru ca aceea avea sa fie toata hrana pentru doua zile. Irina a fost nevoita sa munceasca de timpuriu. La doar 6 ani, ea deja era de un mare ajutor, in gospodarie. Iar cand tatal Irinei Loghin a plecat pe front, solista si fratii ei se trezeau cu noaptea in cap ca sa stranga lemne din padure, indiferent daca era vant, ploaie sau ger.

Mergea pe camp cu oile ori cu caprele sau  era nelipsita de pe camp, unde muncea cot la cot cu cei mari: „Am fost 6 copii, iar sora mea cea mare facea pe jandarmul. Eram mici, dar nu stateam, faceam cu totii ce puteam, caci tata ne dadea fiecaruia ceva de facut.  Caram chiar si lemne, la doar 6 ani, ma lua mama cu ea in padurea din apropiere”, ne-a povestit Irina.

Talentul muzical l-a mostenit de la parintele ei, care i-a dat multe sfaturi. „De la tata am mai invatat ca, dupa ce ne casatorim, sa pastram barbatul toata viata. Cu el mergeam la biserica, am mostenit din familie credinta”, ne-a  mai dezvaluit ea.

Interpreta canta de mai bine de 57 de ani si este casatorita de 43 de ani cu fostul luptator Ion Cernea, dar sunt impreuna de 53 de ani. Cand a intalnit-o pe artista, el era campion mondial la greco-romane. Au impreuna doi copii superbi. Fata lor, Irinuca, s-a maritat vara trecuta cu un coleg de serviciu, Bogdan. Artista de-abia asteapta sa devina bunica. ”Imi doresc foarte mult un nepotel. Ma rog lui Dumnezeu pentru acest lucru”, ne-a spus interpreta.

Ea are si acum agenda plina de concerte, in toata tara, scena fiind marea ei dragoste. In ciuda varstei inaintate, Irina arata impecabil si are un tonus de invidiat, dar nu fara eforturi. Zilnic face plimbari prin parcul Herastrau, iar tenul si-l mentine tanar cu masti naturale: ”Nu va culcati inainte de a va demachia. Faceti un amestec din ulei de masline si lapte”, le-a dezvaluit ea admiratoarelor unul dintre secretele ei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img