vineri, 29 martie, 2024

Ironia fostului premier PONTA:”It’s the Economy”

Distribuie:

Publicat:

Victor Ponta revine cu un nou mesaj pe pagina personala de Facebook in care explica ultimele date economice publicate de cei de la ANAF si pe care un site de propaganda incearca sa le manipuleze cu urmatorul titlu: “Dacian Ciolos se lauda ca l-a surclasat pe Victor Ponta: Cifrele care arata ca economia duduie”

Iata mesajul integral al fostului premier:

“It’s the Economy

Nu cititi va rog titlul pus de un “Gaga” ( sau eventual adresat oamenilor care au chiar mai putina minte decat autorul ) / nu s-a laudat bietul Dacian Ciolos cu nimic / nu au nicio treaba nici Ciolos nici Ponta aici , e vorba despre viata noastra a tuturor / pe fond stirea este corecta si importanta , dar trebuie explicata :

1. in luna Ianuarie 2016 ( cand se colecteaza taxele pentru activitatile economice din Decembrie 2015) bugetul a incasat cu mult in plus comparat cu ianuarie 2015, desi TVA si alte taxe au scazut consistent – deci relaxarea fiscala da roade si este eficienta ( am avut noi dreptate si nu FMI sau CE)

2. Cheltuielile au scazut dar nu cu personalul ( ca au crescut salariile – in Educatie si Sanatate chiar cu 25%) ci pentru ca orice alte cheltuieli , mai ales investitiile , sunt din ce in ce mai blocate de “frica” si de obtuzitatea unor organe de control ( anul 2016 va avea cu siguranta o reducere a investitiilor publice fata de 2015 deoarece ultimul lucru pe care il putem astepta de la niste tehnocrati este sa-si asume decizii si responsabilitati)

3. In conditiile in care toate aceste date per total pozitive se datoreaza in buna masura activitatii de combatere a evaziunii fiscale dusa de ANAF , aceasta institutie fundamentala in orice stat ( de la SUA, Germania pana la biata noastra tara) este decapitata de catre Guvern pentru niste motive absolut puerile – iar aceasta decapitare se va simti in curand in scaderea incasarilor si revenirea pe piata a marilor evazionisti!

Asa ca, dincolo de vestile intr-adevar bune, imi este teama sa nu fim iar in situatia in care “ne dam singuri foc la valiza”! Pacat!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img