vineri, 29 martie, 2024

Israelul a făcut pace cu Hamas: Armata israeliană amenințase cu incursiuni intense în Fașia Gaza, după violențele din ultimele zile

Distribuie:

Publicat:

Guvernul Israelului a ajuns, marţi, la un acord de încetare a focului cu mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, afirmă surse citate de presa arabă, conform mediafax.

Confruntările militare între armata israeliană şi organizaţia fundamentalistă Hamas se intensificaseră în ultimele 24 de ore, după o operaţiune israeliană în teritoriul palestinian Fâşia Gaza.

Conform surselor citate, mişcarea Hamas a cerut oprirea ostilităţilor.

Armata israeliană semnalase că îşi rezervă dreptul de a intensifica operaţiunile în Fâşia Gaza.

Un oficial israelian de rang înalt a confirmat ajungerea la un armistiţiu, avertizând însă că armata israeliană îşi rezervă dreptul de a riposta la atacuri lansate din Fâşia Gaza, conform cotidianuluui Times of Israel.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite va organiza o sesiune de urgenţă pe tema situaţiei din Fâşia Gaza.

Sute de rachete şi obuze de mortieră au fost lansate din Fâşia Gaza spre sudul Israelului după o operaţiune militară israeliană în care au murit şapte militanţi palestinieni şi un militar israelian.

În replică la atacurile cu rachete, soldate cu rănirea a peste 100 de persoane în Israel, armata israeliană a atacat numeroase ţinte din Fâşia Gaza, provocând moartea a cel puţin 21 de persoane şi rănirea altor sute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img