joi, 28 martie, 2024

Israelul si Rusia vor coopera pentru a se asigura ca trupele straine se vor retrage din Siria

Distribuie:

Publicat:

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a declarat că ţara sa şi Rusia vor coopera pentru a se asigura că trupele străine se vor retrage din Siria, în contextul în care Israelul este preocupat de prezenţa tot mai puternică a Iranului în Siria, informează cotidianul The New York Times, relatează Mediafax.

 

Forţele israeliene au efectuat în Siria mai multe atacuri aeriene şi cu rachete în cursul conflictului civil din această ţară, vizând în special transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah, dar şi obiective controlate de forţele iraniene sau cele sprijinite de Teheran. Israelul se teme că forţele iraniene ar putea rămâne pe termen lung în Siria, lucru care ar ameninţa securitatea Israelului.

Netanyahu, care în urmă cu câteva zile s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat că a transmis "fără echivoc şi clar" că raidurile aeriene israeliene în Siria vor continua.

"Preşedintele Putin şi cu mine am căzut de acord asupra unui obiectiv comun – scoaterea din Siria a forţelor străine care au venit în urma izbucnirii războiului civil", a adăugat liderul israelian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img