joi, 28 martie, 2024

Israelul speră că vizita lui Joe Biden va ajuta la oprirea ‘ameninţării’ iraniene

Distribuie:

Publicat:

Israelul speră că vizita preşedintelui american Joe Biden în statul evreu şi Arabia Saudită luna viitoare va ajuta la oprirea Iranului, ţară despre care ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, afirmă că reprezintă "o ameninţare pentru întreaga regiune", relatează AFP.

Preşedintele american Joe Biden urmează să meargă în perioada 13-16 iulie în vizită în Israel, Cisiordania ocupată şi în Arabia Saudită, unde va sosi cu un prim zbor direct între statul evreu şi regatul saudit.

Această vizită face parte din eforturile Israelului de a izola Iranul, pe care îl acuză că încearcă să se doteze cu arme nucleare şi să destabilizeze regiunea.

"Încercam să izolăm Iranul din punct de vedere al securităţii şi politic, deoarece Teheranul reprezintă o ameninţare pentru întreaga regiune, nu numai pentru Israel", a declarat Yair Lapid pentru jurnalişti, la sediul diplomaţiei israeliene din Ierusalim.

"De aceea, toate măsurile pe care le luăm în regiune, şi în special în ceea ce priveşte vizita importantă a preşedintelui Biden în Israel şi Arabia Saudită, trebuie luate în considerare sub acest aspect", a adăugat şeful diplomaţiei israeliene, potrivit Agerpres.ro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img