vineri, 26 aprilie, 2024

Isu Giurgiu: Misiunile pompierilor în ultimele ore

Distribuie:

Publicat:

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local.
În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

# Stingerea unui incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Hotarele

O casă din localitatea Hotarele a ars aproape în totalitate, azi-noapte, într-un incendiu violent.
Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi au ajuns la faţa locului cu o ambulanţă SMURD şi două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi au constatat că exista pericolul ca incendiul să se extindă şi la o casă vecină. Flăcările se manifestau pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, atât în camerele de locuit, cât şi în magazii.
Cele două persoane care locuiau în casă s-au autoevacuat şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Pompierii au acţionat astfel încât incendiul să fie localizat, reuşind să salveze două camere şi bunurile din interiorul acestora, dar şi casele vecine.
Au ars două magazii, holurile, două bucătării, patru dormitoare, mobilier, electrocasnice, materiale textile şi alte bunuri din interiorul locuinţei.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere, cercetările în acest caz fiind continuate de Poliţie.

# Asigurarea măsurilor PSI într-un bloc din municipiul Giurgiu, în urma mirosului puternic de gaz

Intervenţia a avut loc azi-noapte, pe strada Negru Vodă. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.
Aceştia au asigurat măsurile PSI până la sosirea unui echipaj al societăţii de furnizare a gazelor pentru remedierea problemei.

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img