News Flash:

ISU VASLUI a primit in dotare o autospeciala senilata-FOTO

20 Decembrie 2014
4945 Vizualizari | 1 Comentarii
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vaslui are in dotare incepand de ieri , 19 decembrie, o autospeciala senilata.  Autovehiculul a ajuns in administrarea inspectoratului cu ajutorul Consiliului Judetean Vaslui, in cadrul proiectului   “Imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta in conditii de iarna” , promovat in cadrul POR 2007-2013, Axa 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, prin “Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”.

         „Autosenilata, cu tractiune 8 X 8,  este un vehicul specializat pentru interventii in zone izolate, care nu pot fi accesate in alte conditii. Vehiculul poate urca usor un teren in panta, pe terenuri mlastinoase si prin nameti in vederea evacuarii victimelor, cu acordarea primului ajutor, fiind dotata si cu targa speciala. Aceasta este prevazuta cu senile pentru zapada si gheata, conferindu-i astfel o putere marita la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi, in plus se poate transforma in vehicol amfibie pentru traversarea apelor.  Vehiculul are o capacitate de transport de maxim sase persoane pe uscat si patru pe apa, iar in conditiile transportarii unei victime permite deplasarea cu patru persoane (victima pe targa plus alte trei persoane). Autospeciala este dotata cu autoturism de tractare si platforma, avand si un sistem de sonorizare care poate fi detectat de eventualele victime, masina urmand a deservi intreg judetul Vaslui.”a declarat Petru IFTENE,purtator de cuvant al ISU Vaslui.

         In cadrul aceluiasi proiect, in perioada urmatoare la sediul inspectoratului vor ajunge si trei autofreze. Acestea au in dotare o freza de capacitate mare si vor actiona pentru deszapezirea drumurilor si facilitarea accesului autospecialelor de pompieri, SMURD si SAJ la locul interventiei.         Nici autofrezele nu au o singura destinatie,  pe timpul verii  autofrezele vor transporta cate un rezervor de apa, cu capacitatea de 7.000-9.000 litri, fiind dotate cu cate o pompa de alimentare a rezervorului si/sau refulare a apei pentru stingerea incendiilor.

Galerie Foto

DSC05462.JPG
autosenilata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1106 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045542 (s)