marți, 16 aprilie, 2024

ISU VASLUI:,,ALEGE SA FII VOLUNTAR”

Distribuie:

Publicat:

,,Daca ai peste 16 ani si vrei sa participi la misiuni de interventie in situatii de urgenta, sa inveti si sa utilizezi notiuni de baza  in acordarea primului ajutor medical, sa te implici in actiuni de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajelor de prevenire a situatiilor de urgenta, atunci SI TU POTI FI UN SALVATOR. Vino si te inscrie pana pe 17 iunie ”

    Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, prin unitatile subordonate, lanseaza semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Romania.

Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor.

Dupa parcurgerea unor programe de pregatire, activitatile derulate alaturi de efectivele inspectoratului general  vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv.

Proiectul nostru, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula in perioada 10 mai – 29 iulie a.c., interval de timp structurat in trei etape ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si  incheierea contractelor de voluntariat.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui are ca obiectiv recrutarea a 40 de voluntari, iar activitatile de voluntariat desfasurate in folosul societatii, organizate de ISUJ Vaslui, vor fi fara scop lucrativ si fara remuneratie.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se alature pompierilor salvatori  sunt urmatoarele:

varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;
apt din punct de vedere medical;
sa nu fi fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor cu intentie;
sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta.
Dosarul candidatului trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au varsta de peste 18 ani), copie dupa actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala  si acordul parintilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au varsta sub 18 ani.
In urma desfasurarii perioadelor de voluntariat, voluntarul va obtine un certificat de voluntariat si un raport de activitate emis de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui.
Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui, de pe strada Castanilor nr. 9 sau accesand site-ul www.isuvaslui.ro ,sectiunea Voluntariat
VA ASTEPTAM ALATURI DE NOI!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img