vineri, 19 aprilie, 2024

ISU VASLUI:Interventii de weekend

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 72 de ore, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  “ Podul Inalt” al judetului Vaslui au fost solicitate sa intervina la evenimente, astfel:
            
48 Interventii SMURD

Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Podul Inalt” Vaslui au intervenit, in ultimele 72 de ore, pentru a acorda ajutor medical de urgenta la 48 solicitari ( 36 EPA si 12 TIM). Pacientii au fost transportati la spital pentru acordarea tratamentului de specialitate.

2 misiuni pentru asigurarea masurilor de prevenire si stingere a incendiilor

 Sambata, 29 august, un echipaj al Detasamentului de pompieri Barlad a fost solicitat sa intervina la un apartament din municipiul Barlad, de unde se simtea miros de gaz metan. S-a actionat pentru aerisirea locuintei, prin deschiderea usilor si ferestrelor, precum si pentru intreruperea aliementari cu gaz metan a apartamentului.   
Duminica 30 august a.c. Detasamentul de pompieri Vaslui a asigurat, cu un echipaj de pompieri, masuri de prevenire si stingere a incendiilor pe timpul desfasurarii meciurilor de handbal dintre HC Vaslui si Dinamo Bucuresti.

O misiune de salvare animale

Sambata, in jurul orelor 10.53, pompieri militari din cadrul Detasamentului de pompieri Barlad, Punct de lucru Murgeni, au fost solicitati sa intervina in localitatea Sarateni,  pentru salvarea unei cabaline cazute intr-un canal fara capac, cu o adancime de aproximativ 2,5 metri, aceeasta fiind din canal fara a i se pune viata in pericol.
               
O misiune asistenta persoane

Sambata, in jurul orelor 19.31, pompieri militari din cadrul Detasamentului de pompieri Vaslui, au fost solicitati sa intervina in localitatea Unirea, comuna Cozmesti,  pentru degajarea unui tanar, in varsta de 19 ani,  gasit spanzurat intr-un copac.

1 Incendiu

Sambata, in jurul orelor 14.39, Detasamentul de pompieri Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje  din localitatea Laza, comuna Laza.
    Pompierii militari au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma. Flacarile au distrus aproximativ 20 de tone de plante furajere, cauza probabila de incendiu fiind reprezentata de jocul copiilor cu focul.
 
O misiune de asanare a munitiei ramase neexplodate

In data de 28 august, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Podul Inalt” al judetului Vaslui a intervenit pentru asanarea unor elemente de munitie, in municipiul Vaslui.  La fata locului, echipa pirotehnica a inspectoratului, formata din trei subofiteri, a identificat 1 cartus calibru 7,92 mm care a fost descoperit in urma lucrarilor de consolidare a Casei Armatei. Elementul de munitie a fost ridicat, transportat si depozitat in locul special amenajat, in vederea distrugerii.

 In ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. De aceea, reamintim cetatenilor care se confrunta cu astfel de situatii sa anunte imediat organele abilitate, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img