joi, 18 aprilie, 2024

ISU VASLUI:Interventii semnificative in ultimele 24 de ore -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Asanare:
         Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a raspuns unei solicitarii, in localitatea Epureni a comunei Duda Epureni, in cursul zilei de ieri, 05 noiembrie a.c., in jurul orelor 1500, pentru ridicarea unor elemente de munitie ramase neexplodate din timpul conflictelor armate.
Un proiectil de artilerie (calibru 100 mm) a fost descoperit de un cetatean pe timp ce executa activitati agricole, dupa sosirea echipajului specializat, in urma recunoasterii si asanarii terenului s-au mai descoperit inca doua elemente de munitie, un proiectil de artilerie calibru 20 mm si o grenada de mana ofensiva. 
Dupa finalizarea lucrarilor de asanare, elementele de munitie au fost ridicate in conditii de siguranta si au fost transportate si apoi depozitate intr-un spatiu special amenajat in vederea distrugerii ulterioare.
In ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi inca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. De aceea, reamintim cetatenilor care se confrunta cu astfel de situatii sa anunte imediat organele abilitate, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112 si sa respecte urmatoarele recomandari:

nu le atingeti, nu le loviti sau miscati din locul in care au fost descoperite;
nu le introduceti in foc;
nu incercati sa demontati focoasele sau alte elemente componente;
nu ridicati, nu transportati si nu introduceti munitiile in incaperi, locuinte sau gramezi de fier vechi;
nu demontati si nu predati la operatori economici specializati munitii neexplodate in scopul valorificarii ca deseuri metalice;
nu folositi munitiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente;
in zona in care se presupune ca ar exista munitie neexplodata, nu permiteti accesul, nu faceti focul si nu executati lucrari de imbunatatiri, sapat; nu lasati copiii sa se joace cu aceste elemente de munitie.

Asistenta medicala de urgenta:

        Echipajele de prim ajutor ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui au raspuns in ultimele 24 de ore unui numar de 21 de solicitari, dintre care o interventie, a echipajului de terapie intensiva mobila a fost pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, in localitatea Feresti a comunei Freresti, unui barbat in varsta de 28 de ani, ce prezenta politraumatism prin accident rutier.
 
Asigurari masuri PSI:
        Un echipaj de pompieri format din 3 subofiteri, a asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, ieri 05 noiembrie, incepand cu orele 1730, in Piata Civica a municipiului Vaslui, pe timpul desfasurari unor manifestari publice organizate.
De asemenea, un echipaj de pompieri format din 5 subofiteri, a asigurat masuri de prevenire si stingere a incendiilor, ieri 05 noiembrie a.c., incepand cu orele 1730, in Centrul Civic al municipiului Barlad, pe timpul desfasurari unor manifestari publice organizate 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img