News Flash:

Italian condamnat de Judecatoria Husi pentru trafic de tigari

14 Februarie 2016
2776 Vizualizari | 1 Comentarii
Filippo Cortese, un cetatean italian, a fost condamnat astazi de Magistratii Judecatoriei Husi, la doi ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de folosire la autoritatea vamala a documentelor vamale de transport sau comerciale, falsificate. Afaceristul italian a fost prins anul trecut pe sensul de intrare in tara din Vama Albita, in timp ce vroia sa introduca "fraudulos" aproximativ 200.000 de pachete de tigarete din Republica Moldova, fara timbru de acciza , aratand cu o serie de documente ca transporta tigaretele din Republica Moldova, pentru o firma din Italia.

Legalitatea documentelor prezentate de cetateanul italian si suspiciunea transportului in sine, i-a determinat pe politistii de frontiera sa faca o serie de investigatii cu sprijinul Oficiului European de Lupta Antifrauda si JTI Romania, care aveau in final sa descopere ca documentele sunt fictive si destinatarul tigarilor nu detine autorizatiile legale pentru efectuarea importului de tigarete.

Astfel, autoritatile din Vama Albita au decis retinerea celor 4.000.000 de tigarete in valoare de 896.000 lei in vederea confiscarii iar mijloacele de transport cu o valoare aproximativa de 133.200 lei au fost indisponibilizate pana astazi, la finalizarea procesului.

Magistratii Judecatoriei Husi l-au condamnat, astazi , pe Filippo Cortese la doi ani de inchisoare cu executare si au dispus confiscarea celor 200.000 pachete de tigarete fara timbru de acciza si au cerut in acelasi timp desfiintarea totala a inscrisurilor falsificate.

filippo cortese
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 34 queries | Mysql time :0.054282 (s)