vineri, 29 martie, 2024

Iulian Miliare, fostul edil din Berezeni, acuzat ca a bagat mana in fondurile APIA

Distribuie:

Publicat:

Fostul edil al comunei Berezeni, actualmente consilier local, Iulian Miliare, a fost trimis in judecata sub acuzatia de obtinere frauduloasa de fonduri europene si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

Cu sprijinul neconditionat al lui Iulian Miliare, Asociatia Crescatorilor de Animale “Gospodarul Zootehnist” din comuna Berezeni a obtinut fara drept de subventii 10 miliarde de lei vechi pentru o turma de animale inexistenta.

Desi este pus sub acuzatie, Iulian Miliare, potrivit declaratiilor de avere, este cel mai sarac primar din judetul Vaslui.
Desi initial, in anul 2012 avea doua terenuri intravilane, doua autoturisme marca Dacia, 2 spatii de productie si un credit de 25.000 de lei, Miliare a saracit intre timp. Anul acesta, consilierul Miliare, se pare ca a ramas doar cu un teren de 1.880 mp, o singura Dacia rabla si un singur spatiu comercial.

In anul 2012,in timp ce ocupa functia de primar al comunei Berezeni, Iulian Miliare, era patron al SC Miliard SRL si presedinte al Asociatiei “Gospodarul Zootehnist”.

Desi detinea aceste functii, primarul a ramas tot sarac. Culmea ironiei, desi nu detine nici macar un hectar de teren arabil, Iulian Miliare a fost numit presedinte al unei asociatii agricole. Intre timp, fostul edil a scapat de SC Miliard SRL, cedand-o fiului sau Alex Miliare, dar si de functia de presedinte al Gospodarului Zootehnist.

Intr-un comunicat trimis redactiilor de presa, DNA afirma ca : “In perioada 2007 – 2010, inculpatul Miliare Iulian, in calitate de presedinte al Asociatiei Crescătorilor de Animale Gospodarul Zootehnist si de primar al comunei Berezeni, judetul Vaslui, a depus la APIA Vaslui acte si documente false aferente cererilor unice de plata depuse pentru campaniile din anii 2007-2010, fapte ce au avut ca rezultat obtinerea fara drept, de catre asociatie, a sumei totale de 997.027 lei.”

Daca va fi gasit vinovat de catre judecatori, Iulian Miliare trebuie sa inapoieze banii statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img