joi, 28 martie, 2024

Jair Bolsonaro efectueaza o vizita de stat in Israel in plina campanie elctorala

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro efectuează începând de duminică o vizită de trei zile în Israel, unde urmează să aibă întrevederi în special cu premierul Benjamin Netanyahu, la putere de aproape 13 ani şi care va candida pentru un al cincilea mandat în alegerile legislative prevăzute pentru 9 aprilie, relatează AFP potrivit Agerpres.

Bolsonaro a fost primit la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv de către premierul israelian, unul dintre puţinii lideri proeminenţi care au efectuat o vizită în Brasilia pentru învestirea preşedintelui de extremă dreapta la începutul lunii ianuarie. Netanyahu a salutat atunci o "nouă frăţie" între cele două ţări. 

Pentru Netanyahu, vizita oficială a preşedintelui Jair Bolsonaro a survenit la timp, în plină campania electorală pentru alegerile din 9 aprilie, şi se va putea lăuda cu sprijinul preşedintelui celei mai mari puteri din America Latină. 

Preşedintele brazilian a declanşat dezbateri aprinse anunţând a doua zi după alegerea sa, la sfârşitul lunii octombrie, intenţia de a transfera ambasada braziliană la Ierusalim. 

Pentru Jair Bolsonaro, transferul ambasadei este, de asemenea, o miză politică internă. El mizează pe faptul că poate mulţumi electoratul evanghelic, foarte ataşat de Israel, care a contribuit puternic la victoria sa în alegerile din luna octombrie. 

Jair Bolsonaro lăsat să se înţeleagă, joi, că nu va anunţa o decizie cu privire la un transfer al ambasadei Braziliei la Ierusalim, în cursul acestei vizite în Israel, invocând instalarea unei misiuni economice în Oraşul Sfânt

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img