joi, 25 aprilie, 2024

Jandarmii vasluieni, la ceas de bilanț!

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 3 februarie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui a avut loc ,,Evaluarea activității din anul 2022” a instituției.

Activitatea s-a desfășurat în sistem videoconferință, iar pe lângă cadrele unității a participat și domnul colonel Grigore Cristian din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Ca o particularitate față de anii precedenți, situația operativă din județul Vaslui a fost influențată de încetarea aplicării măsurilor de contracarare a pandemiei de coronavirus, ceea ce a dus la creșterea semnificativă a evenimentelor cu prezență numeroasă desfășurate în spațiul public, dar și de contextul conflictului armat din Ucraina, situație ce a condus la o criză umanitară majoră, în urma căreia teritoriul județului a fost tranzitat de un număr mare de refugiați.

Astfel, anul trecut, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică structurile operative ale inspectoratului au executat un număr de 17.864  misiuni. 
În cursul anului 2022, jandarmii vasluieni au aplicat 2.274 sancțiuni contravenționale, din care 1.385 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum de 539.850 lei și 889  avertismente scrise. 
Tot anul trecut, jandarmi  vasluieni au constatat independent un număr de 123 infracțiuni privind un număr de 142 făptuitori ce s-au materializat într-un număr de 114 dosare. Pe timpul misiunilor executate în cooperare cu structurile Poliției, jandarmii vasluieni au participat la constatarea unui număr de 137 infracțiuni privind un număr de 131 de făptuitori.

O importanță deosebită a fost acordată activităților de prevenire, fiind desfășurate în total un număr de  114 de astfel de activități, atât în mediul școlar cât și cu ocazia misiunilor executate.
Unitatea asigură paza și protecția la un număr de 18 obiective din competență. Structurile specializate au asigurat protecția a 106 transporturi de valori  și speciale și au participat la asigurarea protecției pentru 249 transporturi de corespondență clasificată.

De asemenea, jandarmii au intervenit în sprijinul celor care au avut nevoie la 1485 de apeluri, fie la "112" , fie la dispeceratul unității.

Cu această ocazie, comanda Jandarmeriei Vaslui mulțumește pentru buna colaborare structurilor din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, Instituției Prefectului Județului Vaslui, administrației publice locale și județene, dar și mass-mediei și comunității vasluiene.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img