sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Jared Kushner a infiintat un grup pentru a promova relatiile dintre statele arabe si Israel

Distribuie:

Publicat:

Jared Kushner a înfiinţat un grup pentru a promova relaţiile dintre patru ţări arabe şi Israel, relaţii normalizate în cadrul unor acorduri la încheierea cărora el a contribuit în calitate de consilier al socrului său, fostul preşedinte american Donald Trump, a anunţat grupul miercuri, informează Reuters.

Kushner a fondat "Abraham Accords Institute for Peace" pentru a aprofunda acordurile pe care Israelul le-a încheiat anul trecut cu Emiratele Arabe Unite (EAU), Bahrain, Sudan şi Maroc.
Kushner, care este căsătorit cu fiica lui Donald Trump, Ivanka Trump, scrie de asemenea o carte despre experienţa lui în a ajuta la încheierea acestor acorduri. Alături de el, din acest grup vor face parte fostul trimis al SUA, Avi Berkowitz, şi ambasadori în SUA din Bahrain, EAU şi Israel.

Omul de afaceri americano-israelian Haim Saban, un contribuitor la cauzele democrate, figurează de asemenea într-un comunicat printre membrii grupului, care se descrie ca fiind unul nepartizan. Fondatorii "intenţionează să aducă alţi democraţi în grup, precum şi consilieri internaţionali din regiune", se spune în comunicat.

Acordurile acestor ţări arabe cu Israelul sunt criticate de palestinieni, care susţin că acestea încalcă promisiunile ţărilor arabe de a nu face pace până când Israelul nu se va retrage din teritoriile ocupate.

Preşedintele Joe Biden, un democrat care l-a învins pe republicanul Trump în alegerile din noiembrie, a declarat că intenţionează să întărească şi să extindă acordurile, poziţie pe care a reiterat-o marţi, într-o discuţie telefonică pe care a avut-o cu puternicul prinţ moştenitor al Emiratului Abu Dhabi, liderul de factor al EAU

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img