News Flash:

Jobbik refuza sa accepte interdictia impusa de Romania

18 Martie 2014
2766 Vizualizari | 1 Comentarii
Partidul nationalist ungar Jobbik nu accepta interdictia de un an impusa de Romania unora dintre membrii sai, a declarat un parlamentar al partidului luni seara, ca raspuns la un anunt oficial al autoritatilor romane.

 Purtatoarea de cuvant a Ministerului roman de Interne a anuntat luni seara ca doi parlamentari ai Jobbik, Istvan Szavay si Gyula Gyorgy Zagyva au primit interdictia de a intra in Romania timp de un an. Vizati de aceasta interdictie sunt si Zsolt Tyirityan din cadrul Betyarsereg (Oastea Haiducilor) si Bela Mikola, membru al Jobbik si al organizatiei paramilitare Noua Garda Ungara.

Cei patru cetateni ungari au fost acuzati ca sunt membri ai unor organizatii cu agenda nationalista extremista si reprezinta o amenintare pentru securitatea nationala a Romaniei si pentru ordinea publica. Romania monitorizeaza si alte persoane care desfasoara activitati ce contravin legilor nationale si europene.

Szavay a declarat pentru MTI ca decizia Romaniei este scandaloasa si explicatia interdictiei este mai degraba vaga.

El a insistat ca Jobbik nu a declarat si nu a facut nimic care sa justifice o astfel de masura, adaugand ca a remarcat un aspect legat de politica interna al acestei situatii, careia Jobbik i-a cazut victima.

Szavay a declarat ca masura este nu numai impotriva Jobbik, ci si impotriva comunitatii maghiare din Transilvania si ca autoritatile romane vor sa il intimideze.

Jobbik nu va permite acest lucru, adaugand ca partidul isi va prezenta programul in Transilvania. Acesta nu include nimic care sa fie impotriva Romaniei sau care sa incalce legile Romaniei, a declarat el.

Presedintele roman, Traian Basescu, a cerut interzicerea liderilor Jobbik si a membrilor partidului in Romania la 11 martie, dupa un protest cu privire la autonomia Tinutului Secuiesc din Targu Mures.

Mediafax.ro

istvan szavay traian basescu tinutului secuiesc targu mures
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

letus  | #187
Asta, primul din rand, este reprezentativ pentru partid. Uite cum se uita el pe doua directii simultan!... La lupta deci, dar pe care cale?!...
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 34 queries | Mysql time :0.039994 (s)