vineri, 26 aprilie, 2024

Jocuri Olimpice în cheie politică: patru țări cer interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus / Statele Unite forțează nota

Distribuie:

Publicat:

Țările baltice și Polonia cer organismelor sportive internaționale să interzică sportivilor din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice și la alte evenimente cât timp continuă războiul din Ucraina, a declarat joi Lituania, transmite Reuters. De asemenea, Statele Unite consideră că sportivii din Rusia și Belarus, dacă participă la Jocurile Olimpice, nu ar trebui să concureze sub steagurile țărilor lor, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Poziția celor patru țări

"Miniștrii din Lituania, Estonia, Letonia și Polonia au convenit asupra unei declarații comune împotriva includerii sportivilor ruși și belaruși", a declarat pentru Reuters ministrul lituanian al Educației, Științei și Sportului, Jurgita Siugzdiniene.

Cele trei state baltice și Polonia, membre ale Uniunii Europene și NATO care se învecinează cu Rusia și Belarus, au fost susținători puternici ai Ucrainei și printre primele care au trimis arme în urma invaziei Moscovei de acum aproape un an.

Letonia s-a alăturat miercuri Kievului în amenințarea de a boicota Jocurile Olimpice din 2024 și calificările dacă sportivii ruși și belaruși vor fi incluși în timp ce războiul continuă în Ucraina.

Excludere din mai multe concursuri sportive

Sportivii din Rusia și din țara vecină, Belarus, care a ajutat invazia Moscovei în Ucraina în urmă cu un an, au fost excluși de atunci de la multe competiții internaționale.

Poziția Statelor Unite

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img