vineri, 26 aprilie, 2024

Juan Guaido infrunta orice risc si se intoarce in Venezuela: Nicolas Maduro ameninta ca-l va trimite direct in fata instantei

Distribuie:

Publicat:

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a declarat joi, în Brazilia, că doreşte să se întoarcă la Caracas ''în următoarele zile, în pofida ameninţărilor'' pe care le-a primit pentru că a ignorat interdicţia judiciară de a ieşi din ţară, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei şi a fost recunoscut în respectiva funcţie de peste 50 de ţări, a făcut această declaraţie la finalul unei întrevederi cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, înainte de a-şi continua vineri, în Paraguay, un turneu menit să-i asigure susţinere internaţională.

Iniţial, opozantul a declarat că vrea să se întoarcă la Caracas "în timpul acestui weekend sau lunea viitoare", apoi a precizat că se va întoarce "cel târziu luni". El nu a confirmat informaţia privind o vizită a sa la Asuncion, anunţată pe Twitter de preşedintele paraguayan Mario Abdo.

Preşedintele socialist Nicolas Maduro a declarat la televiziunea americană ABC News că Juan Guaido va fi adus în faţa justiţiei pentru că a părăsit teritoriul venezuelean în pofida interdicţiei de a părăsi teritoriul ţării.

Preşedintele autoproclamat a sosit în Brazilia în timpul nopţii spre joi, venind dinspre Columbia, două ţări vecine Venezuelei care au colectat ajutor umanitar, la cererea opoziţiei, ajutor ce nu a putut intra sâmbătă pe teritoriul acestei ţări, fiind blocat de forţele de ordine venezuelene.

Evocând situaţia din ţara sa sufocată de criză, Guaido a declarat că "300.000 de venezueleni riscă să moară" din cauza penuriei de alimente şi medicamente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img