joi, 25 aprilie, 2024

Jucătorul care i-a aruncat tricoul în față lui Mircea Lucescu a dat uitării lumea sportului și s-a refugiat în credință: „Dumnezeu mi s-a arătat și vrea să-l slujesc”

Distribuie:

Publicat:

Taribo West (48 de ani), unul dintre cei mai excentrici jucători din perioada 1995-2000, a dat uitării lumea sportului și s-a refugiat în credință, înființându-și o biserică și o fundație caritabilă, prin care ajută persoanele nevoiașe.

Taribo West a dat uitării lumea sportului și s-a refugiat în credință

Taribo West, cunoscut de publicul larg drept unul dintre ei mai excentrici jucători din perioada 1995-2000, grație coafurilor sale ieșite din comun, dar și de români după ce West i-a aruncat tricoul în față lui Mircea Lucescu, în 1998, la un meci al lui Inter cu Vicenza, nu mai are nicio legătură cu lumea sportului.

La peste 15 ani de la retragerea din fotbal, fostul fundaș de origine nigeriană s-a autoproclamat pastor penticostal, după ce a mărturisit public că „Dumnezeu mi s-a arătat și vrea să-l slujesc”. Astfel, West a înființat o biserică și o fundație caritabilă, prin care ajută persoanele sărmane:

„Mi-am folosit biserica în timp ce eram la Milano pentru a-i ajuta pe cei fără adăpost și pe femeile nigeriene aduse în Italia să devină prostituate.

Le-am oferit un loc de cazare și de acolo le-am găsit locuri de muncă și, de asemenea, le-am ajutat să-și obțină documentele. Toți creștinii sunt invitați la biserica noastră SSMMAN, nu facem nicio distincție.

Mulți catolici vin aici, de exemplu, să se roage cu noi. La scurt timp după ce am jucat la Cupa Mondială din Franța, a venit la mine spiritul lui Dumnezeu.

La fel ca mulți fotbaliști, eram foarte superstițios și înainte de fiecare meci aprindeam o lumânare și țineam o piatră magică pe care mi-o adusese unul dintre prietenii mei din Israel.”, a spus West, potrivit Marca, citează digisport.ro.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img