joi, 28 martie, 2024

Judecatorii din SERBIA au extins termenul pana la care Romania poate cere EXTRADAREA lui Sebastian Ghita

Distribuie:

Publicat:

Judecatorii Curtii Supreme de Justitie din Serbia au extins cu 40 de zile, la cererea Romaniei, termenul limita pentru trimiterea cererii de extradare in cazul lui Sebastian Ghita, a declarat Bojana Stankovici, purtatorul de cuvant al instantei, citata de agentia Tanjug.
Purtatorul de cuvant al Curtii, Bojana Stankovic, a declarat, miercuri, citata de agentia de presa Tanjug, ca instanta a prelungit, la solicitarea Ministerului Justitiei din Romania, termenul de depunere a cererii in procedurile de extradare, pentru o perioada de pana la 40 de zile de detentie.
Pe 21 aprilie, ministerul Justitiei anunta ca a primit actele de la instantele emitente ale mandatelor de arestare preventiva in cazul lui Sebastian Ghita, precizand ca sunt in curs de traducere, urmand a fi definitivata cererea de extradare a fostului deputat din Serbia.
“Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondentei intregii documentatii cu cerintele prevazute de instrumentul international aplicabil Conventia Europeana de extradare – Paris 13 dec. 1957), cu legea romana incidenta (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare), precum si cu exigentelor autoritatilor sarbe care au solicitat, intre altele, traducerea documentelor in limba sarba. Cu respectarea termenelor legale, dupa finalizarea traducerilor care insumeaza un numar considerabil de pagini, cererea de extradare si documentele insotitoare vor fi transmise autoritatilor competente din Republica Serbia”, transmitea Ministerul Justitiei printr-un comunicat de presa.
Tudorel Toader, ministerul Justitiei, a declarat atunci ca se asteapta ca extradarea lui Sebastian Ghita sa se realizeze cat mai curand.
In prezent, Sebastian Ghita este in arest, in Serbia, dupa ce a fost depistat de autoritati la Belgrad pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise pana acum mandate de arestare preventiva in lipsa in doua dosare ale DNA. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img