vineri, 19 aprilie, 2024

Judetul Vaslui are cei mai buni elevi! Premii numeroase la olimpiade

Distribuie:

Publicat:

 

Vasluiul a fost declarat cel mai bun județ de la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Geografie. Delegația Vasluiului s-a clasat pe primul loc, cu un total de 90,23 puncte. Podiumul a fost întregit de Brăila și Brașov. Din cei 11 elevi vasluieni participanți la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie, desfăşurată la Târgu Mureș, zece s-au întors acasă cu premii.

 

Cotaie Mara, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu” (profesor îndrumător Cristina Oprea) a obţinut premiul al II-a, cu media 96,75.

 

Andrei Valentin Pintilii, de la Şcoala ”Episcop Iacov Antonovici” Bârlad (profesori îndrumători Georgel Bradu şi Diana Istrate), premiul al II-lea, cu aceeaşi medie 96,75.

 

Răzvan Dragu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui (profesor îndrumător Lucica Carp, Cristina Gheţeu), și Ștefania Durcan, clasa a VIII-a, LMK Vaslui (profesor îndrumător Lucica Carp), au primit premiul special.

 

Miruna Ruxandra Gimbuta , de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, (profesor îndrumător Cristina Oprea), a fost recompensată cu mențiune MEN.

 

Robert Ionuţ Răşcanu, de la LMK Vaslui (profesori îndrumători Mirela Bulgaru, Marius Baciu), a primit un premiu special şi diplomă de consecvenţă pentru cele trei participări consecutive la faza națională.

 

Ștefan Adrian Mihai, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Veronica Silvestru, a primit mentiune MEN, având a cincea medie la nivel naţional- 94,37, şi diplomă de consecvenţă pentru cele patru participări consecutive la ONG.

 

Tudor Gabriel Pascaru, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Veronica Silvestru, a obținut mentiune MEN.

 

Elena Șușnea, de la Colegiul Naţional ”Gh. R. Codreanu”, profesor îndrumător Cristina Oprea, a obținut premiul special, iar Maria Mădălina Olaru, clasa a XII-a, Liceul ”Ştefan Procopiu” Vaslui, profesori îndrumători Doina Mazga, Marius Baciu şi Mihaela Niţică, a primit premiul special SGR.

 

Din lotul judeţului Vaslui a mai făcut parte şi eleva Anamaria Baciu, clasa a IX-a, de la Liceul ”Emil Racoviţă” Vaslui, profesori îndrumători Oana Ursachi şi Mihaela Niţică.

 

Rezultate deosebite şi participare numeroasă la Olimpiada naţională de Religie

Din totalul celor 601 de elevi participanți, 112 elevi au obținut premii și mențiuni, iar 47 de elevi au primit premii speciale. Premiile au constat atât în cărți cu conținut teologic, tipărite la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și oferite, cu multă generozitate, de Patriarhia Română, cât și în sume de bani oferite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oferit, din partea Episcopiei Oradiei, 47 de premii speciale „Episcop Roman Ciorogariu” și o sumă de bani, după cum menţionează site-ul eparhial: eparhiaortodoxaoradea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img