joi, 18 aprilie, 2024

Judetul Vaslui detine o mare bogatie !

Distribuie:

Publicat:

Catalog drept “ unul dintre cele mai sarace judete ale Romaniei”, Vasluiul se bucura de o comoara pe care politicienii nu fac nimic sa o puna in valoare.

Saracie si lipsa locurilor de munca au facut ca judetul nostru sa se numere printre cele in care primeaza minusul si nu plusul. In ciuda acestor lucruri, statistica demonstreaza ca avem o avere pe care nimeni nu doreste sa o puna in valoare.

Este vorba de ponderea ridicata a tinerilor sub 35 de ani. In contextul in care disponibilitatea fortei de munca devine mai importanta decat costul acesteia, mentinerea tinerilor in aceste judete poate reprezenta solutia pentru redresarea lor economica.

Potrivit calculelor ZF, pe baza informatiilor publicate de Institutul National de Statistica, cele mai tinere judete din Romania sunt Suceava, Iasi, Vaslui, Ilfov si Bistrita-Nasaud in functie de ponderea tinerilor de sub 35 de ani in totalul populatiei.

Botosani, Bacau, Satu Mare sau Salaj sunt la randul lor printre judetele in care mai bine de 40% din populatie este mai tanara de 35 de ani.

Bucuresti, Timis sau Cluj, de exemplu, sunt judete in care ponderea populatiei sub 35 de ani a coborat sub 40%, ceea ce pe termen lung poate ridica probleme majore.

De altfel, primele semne sunt vizibile si acum, identificarea angajatilor potriviti in aceste zone devenind un fel de misiune imposibila pentru companii.

Identificarea structurii pe grupe de varste a populatiei din judetele Romaniei este un exercitiu cat se poate de util in contextul in care studiile arata ca disponibilitatea fortei de munca devine mai importanta decat costul acesteia.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img