vineri, 29 martie, 2024

Judetul Vaslui este fruntas in topul Olimpiadele K-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Proiectul educațional Olimpiadele Kaufland, desfășurat la nivel național, cu premii în valoare de 2.090.000 de euro și-a desemnat câștigătorii etapei finale.

103 instituții de învățământ vor fi premiate cu până la 40.000 de euro după ce au trecut proba Olimpiadelor Kaufland, un proiect național organizat de Kaufland România şi Şcoala de Valori prin care am provocat graniţele educației şi implicării sociale. Locul întâi va fi premiat cu 40.000 de euro, locul doi, cu 30.000 de euro, iar următoarele 101 școli din clasament vor fi recompensate cu câte 20.000 de euro fiecare. Premiile vor fi folosite pentru proiecte dedicate școlilor, cu scopul îmbunătățirii actului educațional. Pentru a fi câștigătoare, unitățile de învățământ au format echipe de elevi și dascăli și au desfășurat acțiuni de diferite categorii pentru care au primit punctaje. Întreg procesul de selecție a câștigătorilor a avut la bază un sistem electronic.

Programul a reprezentat o competiție națională care şi-a propus să încurajeze desfăşurarea de activităţi educaţionale în şcoli, în afara orelor de curs, pentru a stimula, în rândul copiilor şi tinerilor, creativitatea, talentul, spiritul civic, lucrul în echipă şi alte abilităţi. S-a adresat tuturor instituțiilor de învățământ public din România: grădinițe, școli elementare, gimnaziale sau licee. În urma competiției extrem de stânse, marele câștigător a fost desemnat Grădiniţa nr. 3 din Vaslui.

Peste 1190 de instituții de învățământ s-au mobilizat începând cu luna septembrie 2015 şi au desfăşurat în total 57.474 de activităţi educaţionale din cele patru domenii de implicare stabilite de programul Olimpiadele Kaufland: mediu (ecologizare, plantare, reciclare etc.), sport și sănătate (competiții sportive, gustări sănătoase, cumpărături inteligente etc.), creativitate și tradiții (expoziții interne, teatru, dans, design, creații literare etc.), ştiință, cultură și educație (vizite culturale sau informative, invenții, prim-ajutor etc.).

„Demarat «Din toată inima pentru România», programul Olimpiadele Kaufland este unul de succes și a fost primit cu entuziasm de către profesorii și elevii participanți. Cu toții s-au implicat activ în reușita fiecărui proiect, au pus în scenă piese de teatru, festivaluri de muzică și dans și au învățat ce înseamnă să eficientizeze consumul, dar nu numai. Au învățat să fie o echipă, să urmărească un obiectiv și să-l atingă cu succes. Ne bucurăm că am putut susține comunitățile locale.” a declarat Nicolai Bingenheimer, Director General Achiziții Kaufland România.

„Suntem foarte încântați că am reuşit să implementăm cu succes proiectul Olimpiadele Kaufland, alături de Kaufland România şi că acesta a avut un impact major, vizibil în comunităţile locale. Dincolo de premii şi de beneficiile financiare, suntem convinşi că în urma acestui program a înmugurit şi o schimbare la nivel de mentalitate: participanţii au conştientizat că învăţarea şi activităţile şcolare pot fi plăcute, atractive, iar educaţia nu este doar responsabilitatea profesorilor, ci a întregii comunităţi.” a declarat Ştefan Pălărie, preşedinte Şcoala de Valori.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe site-ul proiectului, la următorul link www.olimpiadelek.ro/castigatori iar o selecție video cu proiecte poate fi accesată pe canalul Youtube al Kaufland România: www.kaufland.ro/youtube.

Proiectul „Olimpiadele Kaufland” este sponsorizat de către Kaufland România și implementat în parteneriat cu Școala de Valori și Ministerul Educației și Cercetării. Mai multe detalii despre program sunt disponibile pe site-ul www.olimpiadelek.ro.

În lista şcolilor fruntaşe în olimpiada responsabilităţii sociale se află și Grădiniţa nr. 3, Şcoala Gimnazială “Dimitrie Cantemir”, Grădiniţa nr. 19, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” și Şcoala Gimnazială “Alexandra Nechita”din Vaslui, Şcoala Gimnazială “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, Şcoala Gimnazială nr. 1 din Bălteni și Şcoala Gimnazială “Mihai David” din Negreşti, care au cumulat peste 7700 puncte şi au desfăşurat sute de activităţi educaţionale de la începutul competiţiei.  Lista completă a instituţiilor de învăţământ câştigătoare o găseşti aici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img