News Flash:

Judetul Vaslui sub Cod Galben iar fenomenele vizate sunt ninsori insemnate cantitativ si intensificari ale vantului - FOTO

6 Decembrie 2021
854 Vizualizari | 0 Comentarii
Cod Galben Vaslui

Interval de valabilitate: 06 decembrie, ora 22 – 08 decembrie, ora 18

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului, polei

Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Notă: Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 decembrie, ora 06 – 08 decembrie, ora 18

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

Zone afectate: sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte

În intervalul menționat, în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei precum și în zonele de munte vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034921 (s)