News Flash:

Julian Assange: Romania, corupta in cel mai grav mod de SUA

20 Mai 2015
1485 Vizualizari | 0 Comentarii
Fondatorul Wikileaks Julian Assange a declarat, marti, ca este vital ca Romania sa arate ca practici precum existenta unei inchisori CIA pe teritoriul sau nu sunt tolerate si "sa se ancheteze pe ea insasi", astfel Romania risca sa fie "corupta" de SUA, care  se ocupa cu "abuzuri".

Inttr-un interviu online, Juliam Assage a vorbit despre Legea Big Brother din Romania care priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul online.

"E important ca Romania are o dezbatere (pe marginea legii Big Brother - n.r). In multe tari nu exista dezbatere, dar este important si de unde apare aceasta dezbatere", a spus Assange, precizand ca, in multe state, o astfel de dezbatere apare cand exista dezvaluiri cu privire la abuzuri", a declarat acesta.

"Nu sunt un expert cand vine vorba despre Romania, dar banuiesc ca exista temeri similare in fundalul acestei dezbateri. Costurile pentru supraveghere electronica scad cu 50% in fiecare an. O tara ca Romania poate sa monitorizeze majoritatea comunicatiilor in mare parte a timpului si pentru mare parte din populatie", a completat Julian Assange.

Acesta a abordat si declaratia fostului presedinte, Ion Iliescu, referitoare la existenta unei inchisori secrete CIA pe teritoriul tarii noastre.

"Nu exista un abuz mai mare pe care un stat poate sa il comita decat sa asasineze sau sa tina in captivitate, in secret, oameni. SUA fac asta si corup Romania in cel mai grav mod. Este vital ca Romania sa arate ca asemenea abuzuri nu sunt tolerate si sa se ancheteze pe ea insasi. Romania a avut probleme, in trecut, cu Rusia si cu alte state si exista discutia sa ii faca astfel de concesii Americii, ceea ce este o porcarie totala. Romania primeste ce vrea de la Rusia. Sigur ca, pe termen lung, poate fi o amenintare, dar Romania trebuie sa se pozitioneze cu atentie in relatie cu vecinii mari, precum Rusia sau Germania. Si SUA fac un tip de anexare in Romania sau alte tari, anexand sistemele electronice", a declarat Julian Assange.

De asemenea, fondatorul Wikileaks, a vorbit despre activitatea sa, dar si despre cele un milion de documente pe care le va publica in acest an.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0814 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027313 (s)